Couscous salade



Tijd: 15 minuten

De ingrediënten voor 2 porties:
  • 180 gram (spelt) couscous
  • 250 g kipgehakt
  • 1 courgette of aubergine
  • 250 g champignons
  • 1 zoete punt paprika
  • 1 gele paprika
  • 125 g cherrytomaatjes
  • 40 g feta kaas
  • Verse peterselie en munt
  • Sap 1/2 limoen
  • Handje rozijnen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 el gerookte paprika poeder
  • 1/2 tl kaneel
  • Stukje gember van 1 cm (geschild)
  • Olijfolie
  • Zout & Peper

Bereiding:
  1. Snijd de groenten in stukjes en plakjes en kook de couscous zoals aangegeven op de verpakking. 
  2. Doe 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan op matig tot hoog vuur. Doe er 1 geperst teentje knoflook bij en het kipgehakt. Rul het gehakt en doe dan het komijnzaad, gerookte paprikapoeder, kaneel, geraspte gember, peper & zout bij en meng goed. 
  3. Bak de aubergine en champignons in een beetje olijfolie in een andere koekenpan op matig tot hoog vuur. Voeg na een paar minuten de paprika toe en bak nog 2 minuten mee. 
  4. Meng de couscous met het kipgehakt, de groenten, sap 1/2 limoen en de in partjes gesneden cherrytomaatjes in een grote schaal samen met de rozijnen en verse peterselie en munt naar smaak. Garneer met blokjes feta kaas. 

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen