Gezonde Kipburgers

Dit recept voor kipburgers is gebaseerd op een recept uit het kookboek van Amber Albarda. Het duurt even om te maken, maar het is het zeker waard! Ze zijn zo lekker. Ik heb hier al menig vriend en vriendin blij mee gemaakt. Eet je alleen? Vries de burgers dan in, dan heb je de volgende keer super snel een lekkere maaltijd op tafel.




Tijd: 45 minuten

De ingrediënten voor 4 burgers:

  • 400 g kipgehakt
  • 4 lenteuitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ei
  • 60 g spelt brood (ongeveer 2 sneetjes)
  • 1 el sesamzaad
  • 1 el zoete paprika poeder
  • 1 tl chilipoeder
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl gedroogde peterselie
  • 4 volkoren bollen
  • 4 el zelfgemaakte rode pesto (zie week 48)
  • Verse spinazie bladeren
  • 1 zoete punt paprika
  • 1 courgette
  • 1 witte ui
  • 1 tomaat
  • Olijfolie
  • Zout & Peper

Bereiding:
  1. Doe de sneetjes brood in de keukenmachine en maak hier broodkruimels/paneermeel van. Snijd de lente-uitjes in ringetjes en meng samen met het kipgehakt, geperste teentjes knoflook, broodkruim, sesamzaad, paprika poeder, chilipoeder, komijnzaad, peterselie en het ei tot het een goed gemengd geheel is. Zet de kom afgedekt in de koelkast en laat 30 minuten staan zodat alle smaken geabsorbeerd worden door het vlees.
  2. Maak ondertussen de pesto (zie week 48), snijd de courgette in plakjes, de ui in ringen en de zoete punt paprika in reepjes.
  3. Haal na een half uur het gehakt uit de koelkast en maak er 4 hamburgers van. Verhit wat olijfolie in een koekenpan op matig tot hoog vuur en bak de hamburgers zo'n 4 tot 5 minuten per kant (afhankelijk van de dikte van de burger) totdat ze goudbruin en gaar zijn.
  4. Rooster ondertussen de groenten in een grilpan en breng deze op smaak met zout en peper.
  5. Snijd de broodjes doormidden, smeer de pesto erop en leg er wat spinazieblaadjes op. Leg op elk broodje 2 plakjes tomaat gevolgd door de hamburger. Maak het af door de gegrilde groente erop te leggen en leg de bovenkant van het broodje erop. Serveer eventueel met een lekkere salade. 


Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen