Raw food bar
Duur: 10 minuten
Porties: 5 tot 8 repen (afhankelijk van hoe groot je ze wilt)
De ingrediënten:
 •    250 gram pitloze dadels
 • 70 gram ongezouten en ongebrande noten (ik gebruik een handvol hazelnoten, pecan noten, amandelen en walnoten. Maar je kan ook andere gebruiken​​)
 • 1 eetlepel zonnebloempitten
 • 1 eetlepel pompoenpitten
 • 1 eetlepel lijnzaad
 • 3 eetlepels kokos rasp


Bereiding:
 1. Doe de dadels in de keukenmachine en hak deze klein.
 2. Plaats alle noten en de zonnebloem en pompoenpitten in het midden van een schone theedoek, vouw en sla de noten met een deegroller klein. Je kunt ook een vijzel gebruiken, maar dit neemt meer tijd in beslag, of in de keukenmachine, maar niet alle keukenmachines vinden dit fijn.
 3. Doe de gehakte dadels, gebroken noten en alle zaden in een grote kom met 1 eetlepel kokos rasp en kneed alles stevig in elkaar.
 4. Doe een stuk bakpapier in een relatief kleine rechthoekige ovenschaal of brownievorm. Doe het dadel-noten mengsel in de ovenschaal op het bakpapier en zorg ervoor dat het over de gehele bodem verdeeld is. Gebruik het bakpapier dat nog buiten de schaal ‘hangt’ om het aan te drukken zodat het niet aan je handen plakt.
 5. Haal het dan weer uit de schaal en maak er repen van in de gewenste grootte. Besprenkel elke reep met de rest van de kokosrasp en wikkel de bars afzonderlijk van elkaar in aluminiumfolie. Bewaar ze in de koelkast.

Eet smakelijk!

Volg Healthy Living in Heels ook op FacebookInstagramTwitterPinterestBloglovin of Google+
Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

2 opmerkingen: