Rode Pesto


Tijd: 5 minuten

De ingrediënten:
  • 16 zongedroogde tomaten
  • 40 g (geroosterde) pijnboompitten
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 15 takjes verse tijm
  • 2 el extra vierge olijfolie
  • zout & peper

Bereiding:
  1. Pluk de blaadjes van de takjes tijm en doe deze in je keukenmachine samen met de zongedroogde tomaten, geroosterde pijnboompitten, teentje knoflook, oregano en 2 eetlepels extra vierge olijfolie and meng totdat het een relatief glad geheel is. 
  2. Voeg dan de derde eetlepel olijfolie toe en meng nog een keer tot het een gladde pesto is.

De pesto is zo'n 2 weken in een weckpot houdbaar in de koelkast. Zorg dat je een klein laagje extra vierge olijfolie bovenop doet. 

Eet smakelijk!


  Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen