Kabeljauw met een korstje en een Italiaanse Salade

Dit is één van mijn favo meals. Deels van mijzelf, deels geïnspireerd door Jamie Oliver.


Tijd: 20 minuten


De ingrediënten voor de kabeljauw (1 persoon):
  • 1 kabeljauwfilet van 200 gram, met vel maar zonder schubben en graten
  • 1 sneetje speltbrood
  • 2 kleine teentjes knoflook
  • 1/2 tl venkelzaad
  • 3 ansjovisfilets
  • 70 gr zongedroogde tomaatjes
  • 1/4 bosje basilicum
  • 20 gr geraspte Parmezaanse kaas
  • 1/2 citroen
  • 1/2 el balsamico azijn
  • 2 takjes verse rozemarijn
  • 3 takjes verse tijm
  • Olijfolie
  • Zout & Peper

De ingrediënten voor de salade (1 persoon):
  • 50 gr veldsla
  • 6 cherrytomaatjes
  • Parmezaanse kaas snippers
  • 1 el geroosterde pijnboompitten
  • 2 plakjes Serano Ham
  • Dressing: 2 el extra vierge olijfolie + 1 el balsamico azijn 

Bereiding:

  1. Verwarm de grill in de oven. Doe een grote scheut olijfolie in een ovenschaal. Voeg een snufje zout, peper en het venkelzaad toe en wrijf de kabeljauw goed in met dit mengsel. Leg ze op hun huid in de ovenschaal en besprenkel met wat meer olijfolie bovenop. Zet de ovenschaal in het midden van de oven onder de grill gedurende 5 minuten. 
  2. Ondertussen maak je de korst. Scheur het brood in stukken en doe in je keukenmachine en maal fijn zodat er paneermeel ontstaat. Voeg een geplet teentje knoflook, en enkele druppels van de olie uit de ansjovisfilets toe, maal nog even kort en zet het kruimelig mengsel in een kom apart. 
  3. Dan, zonder de keukenmachine schoon te maken, doe je de ansjovisfilets, zongedroogde tomaten, het andere geplette teentje knoflook, de verse basilicum, en de geraspte Parmezaanse kaas in de keukenmachine. Rasp de schil van de citroen erbij, samen met het sap van een halve citroen en de balsamico azijn en meng tot een gladde pasta. 
  4. Haal de vis uit de oven en leg het zongedroogde tomaten mengsel erbovenop, gevolgd door de broodkorst. Leg de verse takjes tijm en rozemarijn bovenop en strooi er wat olijfolie overheen. Zet de vis weer onder de grill voor ongeveer 10 minuten tot de korst goudbruin en knapperig is. 
  5. Ondertussen maak je de salade maar doe de dressing er pas overheen wanneer je gaat eten. Haal de vis uit de oven en serveer met de salade ernaast. 

Enjoy!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen