Pangasius filet met Asperges en een simpele salade


Tijd: 15 minuten

De ingrediënten voor 1 portie:

  • 1 pangasius filet
  • 1 geklopt ei
  • 2 el (spelt) bloem
  • 1 sneetje speltbrood
  • 1 tl dille, peterselie en basilicum (gedroogd)
  • Sap 1/2 citroen
  • 5-6 groene asperges
  • 1 tl verse tijm
  • Sla naar keuze (handje)
  • 1/4 komkommer
  • Handje cherrytomaatjes
  • 1 el witte wijn azijn (dressing)
  • Olijfolie

Bereiding:
  1. Kook water in de waterkoker. Verwijder eerst het droge, beetje houtachtige einde van de asperges. Je kunt dit doen door simpelweg beide uiteinden vast te houden en de asperge als het ware te breken. Hij breekt dat precies op het punt dat je eraf wilt hebben. Kook ze dan in een pan met een ruime hoeveelheid water. De kooktijd is afhankelijk van de dikte en jouw voorkeur. Ze zijn klaar als ze wat zachter zijn. Houdt je van wat meer een bite? Kook ze dan 6 minuten. Anders 8 minuten. 
  2. Nu gaan we de vis maken. Maak 3 diepe borden. 1 met bloem, de ander met het geklopte ei en 1 met verkruimeld speltbrood (ik doe dit altijd in mijn keukenmachine). Leg de vis op een snijplank en besprenkel beide kanten met citroensap, dille, peterselie, basilicum en wat zout & peper. Haal de vis dan vervolgens door het bloem, ei en de broodkruimels. Zorg ervoor dat alles goed bedekt is. 
  3. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan op matig tot hoog vuur en bak de vis zo'n 4 minuten per kant totdat deze goudbruin en gaar is. 
  4. Maak ondertussen de salade. 
  5. Als de asperges klaar zijn leg je deze op je bord en besprenkel met 1 el extra vierge olijfolie en verse tijm. Serveer met de vis en de salade.  

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen