Paella!




Tijd: 30 minuten

De ingrediënten voor 1 portie:
  • 75 g bruine risotto rijst
  • 1 kipfilet
  • 8 wokgarnalen
  • 50 g bevroren tuinerwtjes extra fijn
  • 1 zoete punt paprika
  • 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 el zoete paprika poeder
  • 1 el tomatenpuree
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • 1 el verse peterselie
  • 1 citroen

Bereiding:
  1. Kook 1 liter water in de waterkoker. Snijd de ui, verwarm 1 eetlepel olijfolie in een grote hapjespan en doe daar de gesneden ui en 2 teentjes geperste knoflook bij. Verwijder snel de zaadlijst uit de paprika en snijd deze in kleine stukjes. Doe bij de ui in de pan en bak voor zo'n 5 minuten totaal.
  2. Doe de tomatenpuree en rijst erbij, even goed roeren, verkruimel het groentebouillonblokje eroverheen en voeg een halve liter water toe. Laat het geheel koken op middelhoog vuur voor zo'n 25 minuten. Roer regelmatig. Op het moment dat het wat droog word doe je een glas kokend water erbij totdat de rijst zacht en gekookt is. 
  3. Snijd ondertussen de kip in stukken, breng op smaak met peper, zout en paprika poeder en bak goudbruin in 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Bewaar ze in een kom met aluminiumfolie eroverheen totdat ze bij de rijst kunnen. 
  4. Wanneer de rijst 15 minuten kookt doe je de gebakken kip en erwten erbij. 
  5. Doe de wokgarnalen in dezelfde pan als de kip met een beetje meer paprika poeder en indien nodig een klein scheutje extra olijfolie. Bak voor een paar minuten tot ze klaar zijn. Wanneer de paella klaar is leg je de garnalen erboven op, doe de deksel op de pan en laat 5 minuten staan. 
  6. Serveer met de vers gesneden peterselie en wat citroenpartjes. 

Eet smakelijk!


  Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen