Romige Champignon Pasta (V)




Tijd: 10 minuten

De ingrediënten:
  • 75 to 100 glutenvrije pasta
  • 200 g kastanje champignons
  • 1/2 prei
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 125 ml soja kookroom
  • 2 el vers gehakte peterselie
  • Handje rucola
  • 3 cherrytomaatjes
  • 1 el geroosterde pijnboompitten
  • 1 el grof geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout & Peper
  • Olijfolie

Bereiding:
  1. Kook de pasta zoals aangeven op het pak. Degene die ik gebruik moet 8 minuten koken. 
  2. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op middelhoog tot hoog vuur. Voeg het geperste teentje knoflook toe. Snijd snel de champignons in vieren en doe ze in de koekenpan. Even goed roeren en snijd ondertussen de prei in ringetjes en doe deze bij de champignons in de pan. 
  3. Wanneer de champignons naar wens zijn doe je de soja kookroom erbij samen met de peterselie, zout & peper. 
  4. Laat nog zo'n 4 minuten op middelhoog vuur staan terwijl je af en toe roert.
  5. Snijd ondertussen de cherrytomaatjes in vieren. Serveer de pasta met de saus erbovenop gevolgd door de rucola, cherrytomaatjes, pijnboompitten en wat grof geraspte Parmezaanse kaas. Voeg eventueel meer zout & peper toe naar smaak.

Eet smakelijk!


  Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen