Vegetarische Lasagna


Tijd: 55 to 60 minutes


De ingredienten:
  • Spelt lasagna bladen (verkrijgbaar bijde Biowinkel maar je kan ook volkorenbladen gebruiken. Ik had er ongeveer 8 (4 per laag)
  • 720 ml biologische passata  di pomodoro (die grote flessen ‘tomatensaus’)
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 grote zoete punt paprika
  • 250 g kastanje champignons (gewone kan ook maar ik vind kastanje lekkerder)
  • 1 grote witte ui
  • 4 wortels
  • 1 courgette
  • 1 klein blikje doperwten (160 g)
  • 4 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum
  • 10 tijm takjes
  • 1 bol Mozzarella
  • Geraspte 30+ kaas (onngeveer ½ zakje)
  • 2 tomaten
  • Olijf olie
  • Zout en Peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Snijd alle groenten klein. Verwarm dan een flinke scheut olijfolie in een hapjes pan op medium hoog vuur met de 4 geperste teentjes knoflook. Doe dan als eerst de wortelen en ui in de pan en voeg na een paar minuten de champignons, courgette en paprika toe.
  2. Wanneer alle groenten dan gaar/zacht zijn kun je de passata, tomatenblokjes, doperwten, oregano en basilicum toevoegen. Goed roeren en op smaak brengen met zout en peper. Haal dan de blaadjes van de takjes tijm, voeg bij de saus en laat de saus op laag tot middelhoog vuur pruttelen voor zo’n 7 tot 10 minuten.
  3. Snijd ondertussen de tomaat en mozarella in plakjes en vet een grote ovenschaal in met olijfolie.
  4. Wanneer de saus klaar is en een beetje is ingedikt kan je de lasagna in elkaar gaan zetten. Begin met een laag saus gevolgd door een laag lasagnabladen, weer een laag saus, weer lasagnabladen en eindig met een laag saus. Leg dan de gesneden tomaten bovenop met de mozarella en strooit als laatst de geraspte kaas eroverheen.
  5. Zet de lasagna zo’n 40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Als de lasagna klaar is haal je hem uit de oven en laat je hem nog 5 minuten staan met aluminiumfolie eroverheen.
  6. Heerlijk zo te eten of serveer met een salade met komkommer, tomaat en pijnboompitten met een balsamico azijn dressing. 

Bon appétit!

  

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen