Gepofte Zoete Aardappel met Spinazie en Kipgehakt

Een oud recept (2 jaar en 2 maanden geleden alweer) met nieuwe foto want hij blijft nog steeds super lekker!



Tijd: 55 minuten (waarvan 50 minuten oven tijd!)

De ingrediƫnten voor 1 persoon:
  • 2 zoete aardappels
  • 1/2 el kokosolie
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 witte ui
  • 150 g kipgehakt
  • 1/4 tl tabasco
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el zoete paprika poeder
  • 1/4 tl kaneel
  • 1 tl komijnzaad
  • 200 g verse spinazie
  • Zout & peper
  • 1 el zelfgemaakte knoflooksaus

Bereiding:
  1. Verwarm je oven voor op 225 graden Celsius. 
  2. Prik meerdere gaatjes in de aardappels met een vork en verpak ze per stuk in aluminiumfolie. Leg ze in het midden van de voorverwarmde oven voor 50 minuten.
  3. Wanneer de aardappels nog 10 minuten in de oven moeten snijd je snel het uitje klein, verwarm de kokosolie in een hapjespan of koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui met 1 teentje geperste knoflook zo'n 3 minuten.
  4. Doe dan het kipgehakt en de tabasco en andere kruiden/poeders erbij. Goed roeren en lekker laten bakken. Wanneer de kip bijna klaar is doe je de spinazie erbij en die laat je meebakken tot deze geslonken is. Breng het geheel op smaak met zout & peper. 
  5. Haal de zoete aardappels uit de oven wanneer deze klaar zijn, snijd ze in de lengte in het midden open. Prak het middelste met een vork en vul met het kip-spinazie mengsel. Doe een beetje knoflook op beide en ga genieten!

Eet smakelijk!


2 opmerkingen:

  1. Omgggg dit was ZO LEKKER! Ik heb sriracha ipv tabasco en YoFresh ipv mayo gebruikt maar echt yum heb zitten genieten, thanks!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha mooi zo! Tot nu toe van iedereen alleen maar hele positieve reacties gehad op dit recept! Bedankt voor je berichtje, leuk om te lezen!

      Verwijderen