Pita Kip Shoarma (gezonde versie)


Tijd: 20 minuten

De ingrediënten voor 1 persoon:
  • 250 g kipfilet
  • 2 volkoren pita's
  • handje verse spinazie
  • 1 tomaat
  • 1 kleine witte ui
  • 1/2 zoete punt paprika
  • 1 el shoarma kruiden
  • Zelfgemaakte knoflooksaus: 3 el biologische mayonaise, 1 teentje knoflook, 1 el peterselie
  • 1 el olijfolie
  • Zout & Peper 

Bereiding:
  1. Maak eerst de knoflooksaus zodat deze even kan trekken. Meng de mayonaise met een geperst teentje knoflook en vers gesneden peterselie en zet apart.
  2. Snijd de kipfilet in dunne reepjes en meng met de shoarmakruiden en de olijfolie in een kom en laat ook een paar minuutjes staan terwijl je de ui en paprika snijd. 
  3. Zet een koekenpan of hapjespan op matig tot hoog vuur en bak de kip zo'n 2 minuten. Voeg dan de ui en paprika toe en bak het geheel tot de kip gaar is. Dit duurt nog zo'n 5 tot 8 minuten. Breng op smaak met peper en zout. 
  4. Doe terwijl je de kip bakt de pita's in het broodrooster. Snijd ze open en doe er de spinazie en gesneden tomaat in gevolgd door de kip shoarma. Doe lekker wat knoflooksaus bovenop!

Eetsmakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen