Kokos granola



Kokos Granola


Tijd: 30 minuten

De ingrediënten:
  • 150 g havervlokken
  • 150 g quinoavlokken
  • 60 g amandelen
  • 40 g amandelschaafsel
  • 50 g hazelnoten
  • 30 g walnoten
  • 25 g pompoenpitten
  • 25 g zonnebloempitten
  • 3 el lijnzaad
  • 1 flinke eetlepel kokosolie
  • 3 el rijstsiroop en 3 el agavesiroop (of 5 el honing)
  • 4 el kokosrasp
  • optioneel: 1 tl vanille extract
Variatietip: Gebruik in plaats van de amandelen, amandelschaafsel, hazelnoten en walnoten een mix van 175 gram ongebrande en ongezouten noten.

Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
  2. Doe de amandelen, hazelnoten en walnoten in een schone en droge theedoek, vouw dicht en sla de noten klein met een deegroller. Je kan dit ook met een vijzel doen maar dit duurt iets langer.
  3. Zet een kleine koekenpan op laag vuur en smelt de kokosolie. Wanneer de olie is gesmolten haal je de pan van het vuur en roer je de rijst- en agavesiroop erdoorheen. Even goed roeren en dan doe je ook het vanille extract erbij. 
  4. Meng de noten in een grote kom met de haver- en quinoavlokken, en alle zaden, het amandelschaafsel en de kokosrasp. Meng het kokosolie mengsel er goed doorheen zodat alles bedekt is. 
  5. Leg een vel bakpapier op de bakplaat, spreid de granola hierover uit en zet in de oven voor zo'n 25 minuten. Schep halverwege om en kijk na 20 minuten om er zeker van te zijn dat het niet aanbrand! De granola is klaar wanneer deze goudbruin is, op dit moment is deze nog niet knapperig.
  6. Laat de granola afkoelen. Eenmaal afgekoeld is het mengsel lekker knapperig en kan het zijn dat het aan elkaar vast plakt. Gewoon even breken en in een luchtdichte pot bewaren. Zo'n 3 tot 4 weken houdbaar!

Eet smakelijk!


  Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen