Pukka Gele Curry




Tijd: 40 minuten

De ingrediënten:
  • 75 g bruine basmati rijst
  • 1 witte ui
  • 1 groot teentje knoflook
  • stukje gember van 1 cm
  • 1 gele paprika
  • 1/2 kippenbouillonblokje
  • 1/4 rode peper
  • 5 g verse koriander
  • 1/4 tl agave siroop
  • 1/4 tl kurkuma
  • 1/2 tl kerrie poeder
  • 1 kipfilet (150 g)
  • 1 tl tomatenpuree
  • 150 g kikkererwten
  • 350 ml kokend water
  • 50 ml kokosmelk
  • Olijfolie
  • Zout & Peper
  • 1/2 citroen

Bereiding:
  1. Kook de rijst zoals aangegeven staat op de verpakking.
  2. Snijd de kip in wat grotere stukken. Verwarm een scheut olijfolie in een hapjespan, doe de kip erbij, breng op smaak met zout en peper en bak goudbruin op middelhoog tot hoog vuur. 
  3. Snijd ondertussen de ui en paprika en peper. Pel het teentje knoflook en de gember en doe dit samen met 1/2 uit 1/2 paprika, bouillonblokje, rode peper, koriander steeltjes, agave siroop, kurkuma en kerrie poeder in je keukenmachine en mix tot het een gladde pasta is. 
  4. Haal de kip uit de pan wanneer deze klaar is en doe in dezelfde pan de andere helft van de ui en paprika en bak zo'n 3 minuten. Voeg dan de curry pasta toe en bak voor nog eens 3 minuten. Was ondertussen de kikkererwten en laat even goed uitlekken. Doe dan het kokende water, de tomatenpuree, kikkererwten, kokosmelk en wat zout en peper erbij. Even goed roeren, draai het vuur laag en laat zo'n 15 tot 20 minuten pruttelen met de deksel op de pan of totdat de curry voldoende ingedikt is.
  5. Serveer met de rijst ernaast, wat verse korianderblaadjes bovenop en 2 partjes citroen ernaast. Indien je de curry te pittig vind kun je wat yoghurt of kwark erdoorheen roeren.

Eet smakelijk!


  Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen