Bessen Pannekoekjes




Tijd: 15 minuten

De ingrediënten voor 1 portie pannenkoekjes:
  • 1 banaan
  • 1 ei
  • 2 el havermout
  • 1 tl olijfolie
De ingrediënten voor 1 portie bessensaus en topping:
  • Handje verse blauwe bessen
  • 1 el zomerfruit mix uit de vriezer
  • 2 el kwark
  • 1 el mango stukjes
  • 1 tl kokosrasp

Bereiding:
  1. Prak de banaan helemaal fijn met een vork (ik vind op een bord het makkelijkst). Meng dan met het ei en de havermout in een kom totdat je een redelijk glad beslag heb.
  2. Verwarm dan een beetje olijfolie in een koekenpan op laag tot middelhoog vuur en maak kleine pannenkoekjes! (Klein want anders breken ze!) Ter referentie: ik gebruik een juslepel beslag per pannenkoekje en er passen 3 kleine pannenkoekjes in een grote koekenpan. Zorg ervoor dat ze niet te dik zijn want ook dan breken ze.
  3. Bak ze ongeveer 2 minuten aan de eerste kant en keer ze dan voorzichtig om en bak ze nog 1 minuutje aan de andere kant.
  4. Bewaar ze op elkaar op een bord met een kom op zijn kop erbovenop zodat ze warm blijven terwijl je de rest van de pannenkoekjes maak. Voeg indien nodig een klein beetje olijfolie toe aan de pan.
  5. Meng ondertussen de kwark, blauwe bessen en zomerfruit mix in de blender tot een gladde bessensaus. 
  6. Wanneer alle pannenkoekjes gebakken zijn giet je de bessensaus erbovenop gevolgd door nog wat verse blauwe bessen, mango stukjes en kokosrasp!

Eet smakelijk!


  Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen