Hotspot: Le Pain Quotidien


Le Pain Quotidien Spuistraat 266 Amsterdam

Afgelopen donderdag zijn Charlotte ik voor het PR Event van Ik wil suikervrij gaan lunchen bij Le Pain Quotidien in Amsterdam op de Spuistraat. Waar mogelijk maken ze gebruik van biologische ingrediënten om zo biologische boeren te ondersteunen maar ook om ervoor te zorgen dat hun ingrediënten van de hoogste kwaliteit zijn. Hun doel is het beste te vinden op een manier die goed is voor ons allemaal. Dit zie je niet alleen terug in het overheerlijke eten maar ook tot de vormgeving van de winkel en de materialen die zij gebruiken zoals gebruikt hout en veel milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen. Ze zijn dus niet alleen bewust bezig met goed zorgen voor ons lichaam, de gemeenschap en de aarde in het algemeen maar het zorgt ook nog eens voor een heerlijk ontspannen en gezellige sfeer. 

'communal table'

Wat ik persoonlijk een heel leuk onderdeel van het restautrnt vind is de 'communal table' midden in het restaurant. Dit nodigt uit voor gezellige gesprekken en door alle potjes zelfgemaakte jam en chocopasta op tafel die iedereen mag gebruiken geeft dit een gemeenschappelijk gevoel. Deze producten verkopen ze overigens ook!

Nou en dan nu het belangrijkste: het eten! Nou ik kan je vertellen Charlotte en ik konden dus echt niet kiezen wat we nou wilden eten! Zoveel ontzettend lekkere dingen staan er op de kaart! 

Toscaans Bord

Na lang wikken en wegen besloten we beide te gaan voor het Toscaanse bord. Oke niet heel handig allebei hetzelfde, daar waren we van op de hoogte, maar deze zag er gewoon te goed uit om te weerstaan! Plus, we hadden beide gewoon ontzettend trek in Parmaham want dat eten we thuis bijna nooit. Zoals je op de foto kan zien kregen we een enorm goed gevuld bord met 2 sneetjes zelfgebakken brood! Echt meer dan genoeg! En de prijs kwaliteit is dan ook zeker in goede verhouding. Charlotte had een kan thee besteld en ik een Grapefruit limonade. De service was goed en het was geen probleem dat we niet konden kiezen in het begin. En wat hebben we heerlijk gegeten!Je kan hier terecht voor ontbijt, lunch en brunch want ze zijn open van 9.00-18.00. En na het zien van de overheerlijke ontbijt kaart moeten we hier echt een keer heen voor 12 uur! Het water liep ons in de mond. Maar een heerlijk kopje koffie of een kannetje thee met de heerlijke taartjes, muffins en andere baksels is ook perfect! Want ja, na onze enorme lunch konden we de cheesecake en chocoladetaart  in de vitrine echt niet weerstaan!

Kortom, zeker een aanrader en we gaan hier graag nog een keer heen! De sfeer is super en nodigt uit tot inspirerende en gezellige gesprekken. Het is ook perfect in het centrum gelegen! Slechts 15 minuten lopen vanaf het Centraal Station en vlakbij de winkelstraat zo ideaal. 

Heb jij hier al eens gegeten? Laat ons weten wat jij ervan vond!

Liefs, Charlotte & Debbie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten