Hotspot: Lite/Dark

Na onze lunch van afgelopen donderdag bij Deli-caat besloten Charlotte en ik nog even langs haar favoriete spot in het centrum van Amsterdam: Lite/Dark, te gaan. Charlotte haalt hier uit haar werk vaak allerlei lekkernijen en sapjes dus dat moest ik ook een keer proberen. Lite/Dark is gevestigd midden in het centrum naast het Rembrandplein op de Utrechtsestraat 22, Amsterdam.


Lite/Dark is een concept gebaseerd op vers fruit en gezonde pure chocolade in elke vorm en combinatie. Het is allemaal gebaseerd op echt en vers eten en heerlijke donkere chocolade. Je vind er verassende smaak combinatie's, allemaal even aanlokkelijk en nog belangrijker: clean!

Je kunt de lekkere snacks die ze verkopen ter plekke opeten op één van de lounge plekjes, maar je kunt het ook mee naar huis nemen! Charlotte en ik besloten daar wat te eten. Zij koos voor een plakje wortelcake en ik voor een stuke pure brownie taart. Echt, hemels! Super lekker en die ging dus ook gelijk mee naar huis. Uiteraard heb ik hun powerballs en proteine balls ook geproeft. Perfect van smaak en consistentie, en als ik er weer heen ga sla ik een voorraadje in om thuis in de vriezer te bewaren. Het is de ideale snack in de ochtend of de middag en met recht een 'powerball'!


Daarnaast vind je in de counter ook allemaal vers fruit en groente (allemaal biologisch). Hiermee worden 'Energy Shakes' gemaakt. Er is een brede keus en je kan het zo gek niet bedenken of een combinatie van fruit en/of groenten staat op de kaart. Maar je kan er ook terecht voor een 'Dark Hot Chocolate' Shot. Ik koos voor een sapje met bieten, wortels en gember en Charlotte voor de choco-shot. Die vond ze zo lekker dat ik nog geen eens tijd had om er een foto van te maken! Persoonlijk vond ik de bietensmaak van het sapje te sterk, maar gelukkig heb ik Charlie om hem op te drinken. Volgende keer ga ik voor een vers fruitsapje!


De service is super en overall vind ik de hele uitstraling van Lite/Dark erg gaaf! Hip, maar niet te hip dus precies goed. Prijs-kwaliteit is ook in goede verhouding en ik vind het jammer dat er geen Lite/Dark te vinden is in de buurt van mijn werk. Ik kan soms wel een powerball, lekker vers stukje cake of energy shake gebruiken tijdens het werk!

Nog een leuk weetje, ze gebruiken alleen biologische en fairtrade producten. Debar wordt aangedreven door hernieuwbare energiebronnen, en heeft meerdere energiebesparende functies. Hun voornaamste leverancier gebruikt elektrische vervoersmiddelen en bij bestelling leveren ze alleen op de fiets. Super duurzaam dus! Helaas gebruiken ze wel plastic flesjes voor de sapjes, maar dat komt doordat dit een vereiste is van de gemeente, en dus recyclen ze de flesjes wanneer je ze daar achter laat!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten