Hotspots: Deli-caat


Gisteren heb ik samen met Charlotte heerlijk gegeten bij Deli-caat op de Admiralengracht 223hs in Amsterdam West. Een leuk hip nieuw tentje ontdekt door Charlotte via de Instagram van OrganiCandy die daar werkt. Het is een biologische eetwinkel waar je je wekelijkse biologische boodschappen kan doen maar tegelijkertijd is het ook een leuke lunchroom en kan je tevens eten afhalen. Bijna alle producten zijn van biologische oorsprong en ingekocht bij lokale leveranciers. Dit past dus uitstekend van een gezonde levensstijl en clean eating.

De ingang van Deli-caatDe winkel is aan de buitenkant nog niet heel herkenbaar maar eenmaal binnen ontzettend gaaf! Aan het begin van de winkel vind je 3 tafeltjes om gezellig aan te lunchen en een counter waar het brood versgebakken word en allemaal taartjes, brood en andere lekkernijen staan. Loop je verder dan ga je de trap af en kom je in het winkelgedeelte waar in het midden een grote tafel staat waar je ook kunt eten en achterin de winkel vind je de keuken waar alles vers word bereid.


Charlotte en ik zijn gezellig voorin de winkel gaan zitten en besloten beide een vers belegd broodje te bestellen. Maar er stonden ook smakelijke quiches op de kaart en pizzaatjes. Je kunt hier uiteraard ook terecht voor een lekker bakje White Label koffie (die ze ook verkopen) met een taartje of voor een vers gemaakte smoothie. En wat hadden wij dan voor de lunch? Ik had een echt heerlijke vers gebakken baguette met humus en groenten en Charlotte eentje met champignons en gorgonzola. We hebben zitten smikkelen! En niet geheel onbelangrijk, het is helemaal niet duur! En ook ideaal om tijdens je lunchpauze te halen en 'on the go' op te eten! Het is dat ik zelf helemaal in Leiden werk, maar anders... We hadden beide een heerlijk sapje van firefly waarvan ik er gelijk een paar mee heb genomen voor thuis. Want ja dat is toch handig, alles wat je daar eet kan je ook gelijk nog eens kopen voor thuis!Buiten lunch is het ook mogelijk om avondeten af te halen. De winkel is van maandag tot vrijdag tot 19.00 open dus als je uit je werk een lekkere gezonde maaltijd wilt is dit ideaal en die kan je uiteraard ook ter plekke op eten. Op zaterdag zijn ze ook open tot 17.00! Gister stond een aardappel-prei soep met frisse bulgur salade op het menu maar via hun Facebook pagina word je op de hoogte gehouden van het menu van de dag!

De keuken achterin de winkel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten