Kip met een Kick en Krokante Noodles





Tijd: 15 minuten

De ingrediënten voor 1 portie:
  • 80 g glutenvrije noodles
  • 1 kipfilet
  • 1 tl cajun kruiden
  • 1 tl sesamzaad (zwart)
  • 1 el chili saus
  • 5 radijsjes
  • 5 kastanje champignons
  • 2 bosuitjes
  • 1 rode paprika
  • 1 el sojasaus
  • 1/2 el vissaus
  • 1 el sesamolie
  • 1 teentje knoflook
  • Peper & Zout
  • Olijfolie

Bereiding:
  1. Kook de noodles zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de kip in stukjes van gelijke grootte en meng met peper, zout en de cajun kruiden. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan op matig tot hoog vuur en bak de kip in 8 minuten gaar.
  2. Snijd ondertussen de groenten in stukjes. Verwarm nog een eetlepel olijfolie in een kleine wokpan en doe de knoflook en gesneden champignons in de pan. Voeg na 4 minuten de rest van de groenten toe en bak tot ook de paprika zacht is. Doe dan de sojasaus en vissaus erbij en bak nog een minuutje. 
  3. Giet de noodles af wanneer deze klaar zijn. Meng met 1 el sesamolie en bak de noodles in een grote koekenpan op matig vuur in een paar minuten krokant.
  4. Wanneer de kip gaar is zet je het vuur laag en doe je de chili saus en sesamzaadjes eroverheen. Goed roeren en nog 1 minuutje laten staan.
  5. Serveer de groente bovenop de noodles en leg de kip daar bovenop.

Eet smakelijk!


  Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen