Paleo Kip Burger with Spinazie Salade





Tijd: 20 minuten

De ingrediënten voor 1 kipburger:
  • 150 g kipgehakt
  • 1 bosui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 tl zoet paprikapoeder
  • 1 tl sesamzaad (zwart)
  • 1/2 tl komijnzaad

De ingrediënten voor de rest:
  • 1 portobello
  • 100 g spinazie
  • 1 tomaat
  • 1/2 courgette
  • 1 witte ui
  • 1 kleine augurk
  • 100 g groene boontjes
  • 1 el geroosterde pijnboompitten
  • Zout & Peper
  • Olijfolie
  • 1 tl kokosolie

Bereiding:
  1. Meng het kipgehakt met de in ringetjes gesneden bosui, geperst teentje knoflook, paprika poeder, sesamzaad, komijnzaad en peper en zout in een kom. Kneed goed en maak 1 hamburger. Zet deze even apart zodat de smaken goed in kunnen trekken.
  2. Maak de boontjes schoon, snijd de uiteinden eraf en doe deze in een pannetje met kokend water en kook zo'n 8 minuten.
  3. Snijd de courgette, tomaat en augurk in plakjes en de ui in ringetjes. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de courgette en ui in 5 tot 6 minuten bruin en gaar.
    Verwarm in een andere koekenpan nog een eetlepel olijfolie en bak hierin de kipburger op matig tot hoog vuur goudbruin en gaar in zo'n 3 minuten per kant. 
  4. Bestrooi de portobello aan beide kant met zout. Smelt een theelepeltje kokosolie in een koekenpan en bak de portobello's op matig vuur aan beide kanten tot ze beginnen te zweten en soepel zijn geworden.
  5. Leg een portobello op je bord gevolgd door wat spinazieblaadjes. Leg de hamburger erop met 2 plakjes tomaat, 3 plakjes courgette, een paar uienringen en de augurk en de andere helft van de portobello bovenop. 
  6. Doe de rest van de spinazie, tomaat, courgette, ui en de boontjes en pijnboompitjes in een kom en serveer naast de burger. 

Eet smakelijk!


  Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen