Brie Lunch Salade (V)

Tijd voor een nieuwe lunch salade met een andere dressing dan normaal; namelijk hennepzaad olie.

Hennepzaad olie is afkomstig van de hennepplant (Cannabis Sativa) en bevat ten minste 15% alfa-linoleenzuur, een omega-3-vetzuren. Bovendien bevat het ten minste 50% linoleenzuur wat een omega-6 vetzuur os. Beide zeer goed voor ons lichaam! Hennepzaad olie is een heel gezond voedingsmiddel omdat het alle essentiële aminozuren bevat die noodzakelijk voor mensen om gezond te blijven. Essentiële aminozuren zijn aminozuren die niet zelf kunnen worden geproduceerd door mensen, maar die we binnen moeten ze krijgen via onze voeding, in het bijzonder via vis en vlees.

Het heeft een nootachtige smaak en is een natuurlijk laxeermiddel. Dus het is aangeraden om de dagelijkse inname te beperken tot 30 ml per dag. En belangrijk: hennepzaad olie kan niet worden verwarmd en kan daarom niet worden gebruikt om te koken of bakken. Maar het is perfect in salades!




Tijd: 5 minuten

De ingrediënten:
  • 75 g veldsla
  • stukje brie
  • handje witte druiven
  • 9 cherrytomaten
  • 1/4 komkommer
  • 1 eetlepel geroosterde pijnboompitten
  • 1 avocado
  • 1 el hennepzaad olie

Bereiding:
  1. Snijd de tomaatjes, avocado en komkommer in stukjes en meng met de andere ingrediënten op een bord of in een kom. Besprenkel met de hennepzaad olie en je heerlijke simpele salade is klaar.
  2. Maak je de salade in de ochtend of de avond van te voren, snijd de avocado dan pas wanneer je gaat lunchen en besprenkel dan ook pas  de hennepzaad olie eroverheen.

Eet smakelijk!


  Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen