Pangasius filet Quesadilla's met Guacamole





Tijd: 15 minuten

De ingrediënten voor 1 portie quesadilla's:
  • 2 volkoren wraps
  • 1 pangasiusfilet
  • 1/2 courgette
  • 1 tomaat
  • 1 tl paprika poeder
  • 1/2 tl knoflook poeder
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1 el speltbloem
  • 1 el peterselie
  • 75 g geraspte kaas
  • Zout & Peper
  • Olijfolie

De ingrediënten voor de guacamole:
  • 1 rijpe avocado
  • 1 tomaat
  • 1 limoen
  • 1 tl gedroogde of verse koriander
  • Zout & Peper

Bereiding:
  1. Leg de pangasiusfilet op een snijplank en wrijf beide kanten in met de paprika poeder, knoflook poeder, komijnzaad, zout & peper. Bestrooi beide kanten met bloem, schud het teveel aan bloem eraf en leg de pangasiusfilet in een koekenpan op matig vuur met olijfolie. Bak 3 minuten aan beide kanten. Snijd ondertussen de courgette in stukjes en bak in een andere koekenpan in 5 minuten gaar. Wanneer de vis klaar is snijd je deze in stukjes.
  2. Zet dan een koekenpan ter grootte van de wraps op laag vuur. Besmeer 1 kant van beide wrap met een dun laagje olijfolie. Leg dan 1 wrap met de olijfolie naar beneden in de koekenpan. Bestrooi met iets meer dan de helft van de geraspte kaas. Leg er dan de vis op gevolgd door de courgette, tomaat en de rest van de kaas. Leg de andere wrap met de olijfolie naar boven erop. Keer de quesadilla om wanneer de kaas aan de onderkant gesmolten is en de wrap mooi goudbruin is aan de onderkant. 
  3. Hoe keer je het geheel dan om zonder dat het uit elkaar valt? Dat is gelukkig heel simpel en het enige wat je extra nodig heb zijn 2 grote borden. Leg een bord op ze kop op de koekenpan, leg je hand erbovenop en draai dan met pan en al om zodat de quesadilla in zijn geheel op het bord ligt. Leg dan het andere bord erbovenop en herhaal het trucje zodat de wrap die nog niet is gebakken weer bovenop zit. Leg dan de koekenpan met de binnenkant naar beneden erop, houd goed je hand onder het bord en draai weer vlug om zodat de quesadilla weer in de pan zit. Zet nog een paar minuten terug op het vuur tot ook die kant goudbruin is. 
  4. Maak ondertussen de guacamole. Prak de avocado in een schaaltje fijn. Snijd de tomaat in kleine blokjes en doe samen met de koriander en het sap van de limoen bij de avocado en meng goed. Breng op smaak met zout en peper. 
  5. Wanneer de quesadilla klaar is snijd je hem in vieren en serveer met de guacamole ernaast.

Eet smakelijk!


  Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen