Romige Kip Pasta




Tijd: 15 minuten

De ingrediënten  (de pasta saus is voor 2 porties. Ik vries altijd het extra portie in voor dagen dat ik geen zin heb om te koken of onverwachts laat thuis ben):
  • 70 g speltpasta
  • 1 kipfilet
  • 200 g kastanje champignons
  • 1 kleine witte ui
  • 200 g sperziebonen
  • 1 blikje van 400 g tomatenblokjes
  • 100 ml soya kookroom
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 el gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde basilicum
  • 1 el huttenkase 
  • Olijfolie
  • Zout & Peper

Bereiding:
  1. Kook de pasta zoals aangegeven staat op de verpakking. 
  2. Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een hapjespan op matig tot hoog vuur. Snijd de kip in stukjes en meng met 1 tl oregano, peper en zout en bak in de olijfolie gaar in zo'n 6 tot 8 minuten. 
  3. Snijd ondertussen de uiteinden van de boontjes en kook in 8 minuten gaar. 
  4. Snijd ook de ui en champignons in stukjes en doe na een paar minuten bij de kip. Bak mee totdat de champignons zacht zijn. Voeg dan de tomatenblokjes, tomatenpuree, rest van de oregano, basilicum en soya room toe en laat pruttelen op laag vuur. Roer de sperziebonen erdoorheen wanneer deze klaar zijn.
  5. Serveer met wat huttenkase erbovenop. 

Eet smakelijk!


  Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen