Zomerse Garnalen Risotto



Tijd: 30-40 minuten

De ingrediënten voor 1 portie:

  • 75 g bruine risottorijst
  • 100 g wokgarnalen
  • 1 witte ui
  • 1 teen knoflook
  • 1/2 blokje kippenbouillon
  • 8 cherry tomaatjes
  • 1/2 kropje baby Romaine sla
  • 1 el vers geknipte bieslook
  • Olijfolie
  • Peper & Zout

Bereiding:
  1. Kook ruim 1 liter water in de waterkoker. Snijd de ui in kleine stukjes en doe met een scheutje olijfolie en een geperst teentje knoflook in een hapjespan en fruit zo'n 3 minuten.
  2. Doe dan de rijst erbij en bak 1 minuut mee. Verkruimel het bouillonblokje eroverheen met 1 glas gekookt water en roer goed. Wacht totdat het zo goed als opgenomen is door de rijst en doe dan om de paar minuten een scheut kokend water erbij. Blijf ondertussen goed roeren. Je hebt ongeveer 1 liter water nodig en het duurt zo'n 20 tot 30 minuten (afhankelijk van het merk rijst). 
  3. Doe de garnalen bij de risotto wanneer deze bijna klaar is, tegelijkertijd met een scheut kokend water. Roer ook de cherrytomaatjes erdoorheen en laat nog zo'n 5 minuten op laag tot matig vuur staan tot de garnalen gaar zijn. 
  4. Verscheur de sla en roer door de risotto. Serveer met de geknipte bieslook erbovenop.

Eet smakelijk!


 Volg Healthy Living in Heels ook op Facebook, Instagram, Twitter, Pinterest, Bloglovin of Google+!


Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen