Braziliaanse Limoen Kip

Tijd voor het eerste recept uit mijn nieuwe Braziliaanse Kookboek! Het WK komt eraan dus dit recept is ideaal en ook nog eens super lekker! Ik heb het geserveerd met mijn zoete aardappel friet en een tomaten salade. Ik heb hem gemaakt in de gilpan maar de kip kan ook perfect aan metalen spiezen worden geregen (om en om met de paprika) en op de barbeque gemaakt worden.




Tijd: 5 minuten voorbereiden (4 uur of overnacht in de koelkast) + 15 minuten bakken

De ingrediënten voor 1 portie:
  • 1 kipfilet
  • 1/2 gele paprika
  • 1/2 kleine witte ui
  • 1 grote teen knoflook
  • 1 limoen
  • 1 el olijfolie
  • 10 g bladpeterselie, grofgehakt
  • 10 g koriander, grofgehakt
  • 1/2 theelepel Himalaya zeezout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1 el agave siroop
  • 1/2 el appelazijn
  • 1/2 tl mosterd
Bereiding:
  1. Maak allereerst de marinade voor de kip. Doe de ui met de knoflook, het sap van 1 limoen, 1 eetlepel olijfolie, de bladpeterselie, koriander, peper en zout in een kleine blender of keukenmachine en maal tot de kruiden en knoflook fijngehakt zijn en het geheel een losse, natte pasta vormt. Snijd de kipfilet in 2 even grote stukken en sla deze met de zijkant van een groot mes wat platter. Verdeel de marinade goed over de kip en laat de kip minstens 4 uur of een nacht in de marinade staan in de koelkast.
  2. Zet de grill op matig tot hoog vuur. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en smeer in met een beetje olijfolie. Leg de kip en paprika in de grilpan en gril in 10 minuten gaar. Draai één of twee keer. 
  3. Maak ondertussen een honing-mosterd dressing om de kip een lekker kleverig laagje te geven. Meng hiervoor de agave siroop met appelazijn en mosterd in een kommetje en smeer de kip en paprika hier na 10 minuten mee in. Leg ze dan nog 2-3 minuten op het vuur tot deze goudbruin is. 
  4. Lekker met zoete aardappel friet en een tomaten salade. 

Variatietip: Ook heerlijk voor op de barbeque! Rijg de kip stukken dan om en om met gele paprika aan metalen spiezen. 

Eet smakelijk!


 Volg Healthy Living in Heels ook op FacebookInstagramTwitterPinterestBloglovin of Google+!

Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen