Kwarkbrood




Tijd: 40 minuten

De ingrediënten voor 1 kwarkbrood:
  • 250 g volkoren speltmeel
  • 200 g kwark
  • 1 banaan
  • 1 biologisch ei
  • 1 tl baking soda
  • Roomboter om het cakeblik in te vetten
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 appel in stukjes gesneden
  • 3 dadels in stukjes gesneden
Bereiding:
  1. Vet het cakeblik in met boter of bekleed met bakpaper (ik heb ingevet met roomboter).
  2. Prak de banaan en mix met de kwark in een kom. Mix in een andere kom het speltmeel, de baking soda en kaneel goed door elkaar. Voeg dan het kwark-banaan mengsel en het ei toe en mix goed door elkaar. 
  3. Roer er dan de appelstukjes en stukjes dadel doorheen en doe het wat plakkerige beslag in het ingevette cakeblik. Maak de bovenkant glad met de achterkant van een lepel.
  4. Zet het cakeblik in een NIET voorverwarmde oven(!) en bak 30 minuten of 220-225 graden Celsius.

Eet smakelijk!


 Volg Healthy Living in Heels ook op FacebookInstagramTwitterPinterestBloglovin of Google+!

Wil je dit recept later maken of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen