Review: Brasil! Het Kookboek.

Ik heb een nieuw kookboek gekocht! Oké, om eerlijk te zijn heb ik meer nieuwe kookboeken, maar dit is mijn favoriet op dit moment. Voornamelijk omdat ik, zoals jullie weten, 4 weken geleden nog op vakantie was in Brazilië en het bladeren door dit boek bracht ontzettend veel herinneringen terug van alle mooie en smakelijke gerechten die ik heb geprobeerd terwijl ik daar was! Het doet me dan ook beseffen hoeveel ik de hele cultuur en het eten daar mis. Maar op naar dit mooie en kleurrijke boek! Ik kan niet wachten om een ​​aantal gerechten te gaan maken! Het is geschreven door de auteurs David Ponte, Lizzy Barbar, Jamie Barbar en chef-kok Cook David Rood en springt echt in het oog tussen alle andere kookboeken.

Brasil! Het kookboek is onder andere verkrijgbaar bij www.bol.com voor slechts €19,95. Ik heb mijne gekocht van een kadobon die ik nog had liggen van mijn verjaardag bij K'OOK Wormerveer.Op het eerste gezicht het boek is geweldig! Ik hou van de kleuren en ze zijn typisch Braziliaanse en herinneren me aan mijn verblijf in Recreio. En zo ook de recepten! Het boek bevat de traditionele Braziliaanse gerechten met een moderne twist waardoor ze perfect zijn voor nu. Wat de recepten nog interessanter maakt is dat er bij elk recept een kort verhaal over het ontstaan ​​van het recept en een aantal anekdotes hierover zijn toegevoegd of over de plaats waar het oorspronkelijk vandaan komt. Maar naast de ruime aandacht voor lekker eten is er ook aandacht voor de Braziliaanse levensstijl in het algemeen en dit zie je terug in de stukjes waarin onder andere wordt verteld hoe je de samba danst of hoe je zelf een typisch Braziliaanse barbecue of straatfeest kan organiseren. En natuurlijk kan informatie over hoe je de perfect Caipirinha maakt niet ontbreken!Op naar de recepten. Zoals ik al eerder zei, de recepten brengen veel herinneringen terug. En dan met name de Feijoada met varkensvlees. Tijdens mijn verblijf heb ik eigenlijk elke middag tijdens de lunch dit gegeten met rijst, sla, geschaafde wortel & rode bietjes en een stukje vlees of vis. Een enorme maaltijd ik weet het, maar daar aten ze tussen de middag veel warm en ik at gewoon bij een local die in het wijkje woonde waar mijn hostel was en je haalde dit of op of at ter plekke aan een klein tafeltje bij hun thuis je eten. Super gezellig! Maar ook ontzettend leuk dat ik dit nu ook thuis zelf kan maken. Naast Feijoada heb ik ook veel bevroren acai pulp, gemarineerde kip en mango en kokos gegeten en dit komt vrijwel allemaal terug in dit boek! Niet alle recepten in het boek passen bij mijn 'clean eating' levensstijl. Brazilianen gebruiken veel suiker en eten ook veel varkensvlees. Dingen die ik normaal gesproken niet eet. Maar er zijn ook veel recepten die wel gezond zijn of die gemakkelijk kunnen worden omgezet in een gezonde maaltijd. Ik heb dan ook meer dan 30 recepten gemarkeerd die ik zeker een keer wil maken. Dus in de loop van de tijd zullen jullie mijn versies terug vinden op het blog! zodat in de tijd zult u mijn versies vinden op de blog! Het zal niet al te lang duren voordat de eerste recepten online staan want ik kan niet wachten om weer eens Braziliaans te eten. Ook het WK begint binnenkort dus wat beter dan een Braziliaanse maaltijd tijdens het kijken naar het voetbal, de meeste wedstrijden beginnen immers rond een uur of 6 heb ik begrepen.

In zijn geheel genomen vindt ik het een ontzettend mooi en vrolijk kookboek. Eentje die er echt uitspringt in vergelijking met de andere kookboeken in mijn boekenkast. Op het eerste gezicht zijn de recepten makkelijk en heb je in het algemeen geen ingrediënten nodig die moeilijk te verkrijgen zijn hier in Nederland. Zeker een aanrader dus!Overall score (max. 5):  Volg Healthy Living in Heels ook op FacebookInstagramTwitterPinterestBloglovin of Google+!

Wil je dit bericht bewaren of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten