Hotspots: Lavinia Good FoodAfgelopen vrijdag had ik heerlijk een dagje vrij. Charlotte had een late dienst dus eindelijk tijd om eens goed bij te kletsen en een nieuw lunchtentje in Amsterdam uit te proberen! Onze keuze was gevallen op Lavinia Good Food op de Kerkstraat 176 in hartje Amsterdam. En ow wat was ik blij dat we hier zijn gaan eten! Op het moment dat je aan kwamen lopen en binnen kwamen voelde ik mij gelijk helemaal thuis. Er hangt een ontzettend gezellig sfeertje. Er staan een paar kleine tafeltjes maar ook 2 grote tafels waar iedereen gewoon aan kan schuiven. De hele aankleding is geweldig! Je kan er niet alleen lunchen, je kan ook eten afhalen en alles in de winkel is te koop! Mooie kookboeken, Superfoods, sauzen en zelfs de stoelen waar je op zit. Helemaal mijn stijl. Vintage en ontzettend knus en gezellig. Het geeft een beetje een huiskamer gevoel en dat vind ik helemaal geweldig.


Bij Lavinia Good Food worden dagelijks pure en eerlijke gerechten bereid die helemaal passen bij mijn gezonde levensstijl. Er wordt gekookt zonder toevoegingen van E-nummers of andere onnodige additieven onder het motto van 'What you see is what you get!'. De producten komen veelal van lokale leveranciers en er wordt met het seizoen meegekookt. Lavinia is open van woensdag tot en met zondag van 10.00-18.00 maar je kan deze ontzettend leuke plek ook afhuren voor besloten events en er worden lezingen, workshops en cursussen georganiseerd.
En wat staat er dan op de menukaart?! Van alles. Heerlijke versgeperste groente en fruit sapjes, biologische vruchtensappen, maar natuurlijk ook koffie en thee. Tussen 10.00 en 12.00 kun je er terecht voor ontbijt en vanaf 12.00 voor de lunch. Charlotte koos voor een sandwich van spelt brood met gegrilde groenten en huisgemaakte pesto (geweldig lekker en vol van smaak!) en ik koos voor de pizetta met paddenstoelen, pecorino en rucola. Ook geweldig lekker! En alle andere borden die steeds voorbij kwamen uit de keuken zagen er ook heerlijk uit. Buiten sandwiches en pizetta's kun je ook kiezen voor een vegetarisch buffetje met 3 salades. Deze zijn ook perfect om af te halen en zagen er stuk voor stuk lekker uit. Ook verkopen ze zelfgemaakte soepen en een heerlijke vegan, gluten-, suiker- en lactose vrije cheesecake. En dat alles voor een zeer redelijke prijs! Ik vond het echt niet duur en ik kom hier dan ook graag nog eens terug. Het is ook een perfecte plek voor vegetariërs. Veel opties en het klinkt allemaal even lekker. Het personeel was vriendelijk en al met al de sfeer geweldig! Ik kan eerlijk zeggen dat dit tot nu toe mijn favoriet is en het wordt moeilijk om iets te vinden wat ik nog leuker vind.


 

Volg Healthy Living in Heels ook op FacebookInstagramTwitterPinterestBloglovin of Google+!


Volg Charlie's Kitchen op Instagram!


 Wil je dit later terug lezen of delen met je vrienden? “PIN” me dan op PINTEREST of “SHARE” dit recept op FACEBOOK door gebruik te maken van de sociale media icoontjes hieronder (in het grijze kader)!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten