Tijd: 20 minuten
De ingrediënten voor 1 portie:
- Zoete aardappel van 150 g
- 15 g speltbloem
- 1/2 ei
- 1/4 tl komijnzaad
- 2 teentjes knoflook
- 1 spelt broodje
- 1 el zelfgemaakte knoflooksaus
- handje rucola
- Paar uien ringen
- 200 g boontjes
- Olijfolie
Bereiding:
- Snijd de uiteinden van de boontjes en kook deze in 6 tot 8 minuten gaar in kokend water.
- Schil de zoete aardappel en rasp deze grof. Knijp het vocht uit de zoete aardappel rasp en doe dit dan samen met de bloem, 1 geperst teentje knoflook en de komijn in een kom. In een ander kommetje klop het je het ei los. Doe de helft van het ei van de aardappel in de kom. Meng goed met je handen en vorm 2 röstiburgers van het aardappelmengsel.
- Verwarm een flinke scheut olijfolie in een koekenpan met antiaanbaklaag op hoog vuur. Wanneer de olie heet is leg je de burgers erin en draai je onmiddellijk het vuur laag. Druk de burgers eventueel aan en bak ze 3 tot 4 minuten per kant goudbruin.
- Giet de boontjes af en bak deze nog een paar minuten in een koekenpan met wat olijfolie en een geperst teentje knoflook.
- Maak ondertussen de knoflooksaus en snijd de ui in ringen. Wanneer de burgers bijna klaar zijn kun je de ui in diezelfde pan even meebakken.
- Beleg de onderste helft van het broodje met rucola en leg er dan de 2 röstiburgers op. Doe de knoflooksaus en uienringen erop en dek af met de bovenkant van de broodjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten