Spinazie Pannenkoekjes! (V)

Het is zondag en dat betekent tijd voor gezonde pannenkoekjes! Jullie kennen inmiddels wel mijn standaard banaan-ei pannenkoekjes in verschillende variaties (chocolate chip, havermout etc.). Maar op de Instagram van Gigigisele zie ik vaak spinazie pannenkoekjes voorbij komen. En dus moest ik die eens proberen en vandaag was het zover! Zeker omdat ik een aantal dagen niet thuis heb gegeten i.v.m. verjaardagen, eetafspraken met werk (vandaar ook het gebrek aan posts) heb ik niet zo gezond en clean gegeten als normaal en dus vandaag weinig carbs en even 'back to basic'.



Tijd: 10 minuten

De ingrediënten voor 1 portie pannenkoekjes:

  • 2 eieren
  • 1 rijpe banaan
  • Handje spinazie
  • 1/2 el kokosrasp
  • 2 el havermout
  • Olijfolie om in te bakken

De ingrediënten voor de topping:
  • 3 el Griekse yoghurt
  • Handje aardbeien, blauwe bessen en appel stukjes (of elk ander fruit dat je in de koelkast hebt liggen)
  • 1/2 el kokosrasp

Bereiding:
  1. Klop de 2 eieren in een schaaltje en doe deze dan samen met de banaan en spinazie in de blender en meng tot één geheel. Doe terug in een kom en roer de havermout en kokosrasp erdoorheen.
  2. Verwarm dan een beetje olijfolie in een koekenpan op laag tot middelhoog vuur en maak kleine pannenkoekjes! (Klein want anders breken ze!) Ter referentie: ik gebruik een juslepel beslag per pannenkoekje en er passen 3 kleine pannenkoekjes in een grote koekenpan. Zorg ervoor dat ze niet te dik zijn want ook dan breken ze.
  3. Bak ze ongeveer 2 minuten aan de eerste kant en keer ze dan voorzichtig om en bak ze nog 1 minuutje aan de andere kant.
  4. Bewaar ze op elkaar op een bord met een kom op zijn kop erbovenop zodat ze warm blijven terwijl je de rest van de pannenkoekjes maak. Voeg indien nodig een klein beetje olijfolie toe aan de pan.
  5. Ik heb in totaal 8 pannenkoekjes hiervan gemaakt en om de drie een eetlepel yoghurt gedaan.
  6. Tijdens het bakken snijd je de rest van het fruit en dit strooi je samen met de kokosrasp over alle pannenkoekjes heen als je klaar bent met bakken.

Enjoy!



1 opmerking:

  1. Heerlijk zijn ze! Bak een hele stapel en vries ze per 2 of 4 in... Lekker makkelijk voor doordeweeks...

    BeantwoordenVerwijderen