Parmezaan-Kip met Groene Quinoa Salade

Vanavond kwam een vriendin onverwachts gezellig een hapje mee eten en op het menu stond deze heerlijke Parmezaanse kip uit de Delicious. met een groene quinoa salade. Een abonnement op de Delicious had ik ook toevallig van haar gekregen voor mij verjaardag en de kip viel gelukkig goed in de smaak! Heerlijk gegeten op het balkon in de zon. Als toetje hadden we natuurlijk mijn guilt free chocolade muffins met een kopje thee! Ook wat muffins bij Bootcamp gisteren uitgedeeld en allemaal positieve reacties dus zeker een keertje uitproberen!



Tijd: 25 minuten

De ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 kipfilets
  • 80 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 10 g broodkruim
  • roomboter (op kamer temperatuur)
  • 180 g quinoa
  • 200 g spinazie
  • 2 bosuitjes
  • bosje munt
  • bosje peterselie
  • 2 zoete punt paprika's
  • 8 cherry tomaatjes
  • Peper & Zout
  • Olijfolie

Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 250 graden Celsius en bekleed de bakplaat met bakpapier. Kook ook alvast water in de waterkoker voor de quinoa.
  2. Meng in een kom de geraspte Parmezaanse kaas met het broodkruim. Smeer de kipfilets rondom in met roomboter en bestrooit met peper en zout. Wentel ze door het parmezaan-brood mengsel en druk goed aan. Leg de kipfilets op de bakplaat en doe de rest van het parmezaan-brood mengsel erop en besprenkel met een klein beetje olijfolie. Snijd de paprika in stukken en leg deze rondom de kip op de bakplaat en bestrijk ook met een heel dun laagje olijfolie. Bak de kip 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze gaar zijn. Let op dat de paprika's niet zwart blakeren. 
  3. Kook de quinoa gaar terwijl de kip in de oven staat. Doe de spinazie met de bosuitjes, munt en peterselie in de keukenmachine en maal fijn. Wanneer de quinoa klaar is kun je dit spinazie mengsel erdoorheen roeren. Serveer de kip erbovenop met de stukjes paprika ernaast en wat partjes cherrytomaatjes.

Eetsmakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen