Guilt Free Chocolade Muffins

Guilt free chocolade muffins willen we toch allemaal?! En helemaal als ze super lekker zijn! Ik heb dit recept gebaseerd op een recept van Uit Paulines Keuken. De muffins zijn gemaakt van amandelmeel en dus glutenvrij maar ook tarwevrij. Daarbovenop zijn ze ook nog eens suikervrij doordat er dadels en banaan zijn toegevoegd aan het beslag wat een lekkere milde zoete smaak geeft.

Ik eet altijd super gezond maar ook ik heb af en toe trek in iets lekkers en wat beter dan een clean en healthy treat! Vanmiddag kwam Charlotte onverwachts even gezellig op de thee dus ik snel de keuken in gedoken om iets lekkers te bakken en dat was zeker gelukt!



Tijd: 10 min voorbereiden + 35-40 minuten oven

De ingrediënten voor 12 muffins:
  • 150 g amandelmeel
  • 2 rijpe bananen
  • 3 grote Medjool dadels (65 g totaal)
  • 2 (biologische) eieren
  • 100 ml ongezoete amandelmelk
  • 30 g rauwe cacao
  • 60 g pure chocolade van minimaal 75% cacao
  • 2 tl bakpoeder
  • 1/4 tl (Himalaya) zeezout
  • 2 el zonnebloemolie (30 ml)


Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Pureer dan de banaan met de ontpitte dadels glad in een beslagkom met behulp van een staafmixer. Klopt dan één voor één de eieren door het banaanbeslag. Roer dan het amandelmeel, de bakpoeder, cacao en zout erdoorheen. Voeg als laatst de amandelmelk en olie toe en meg tot een glad beslag met behulp van een handmixer.
  3. Hak de pure chocolade in stukjes en roer dit door het beslag. Verdeel dit dan over 12 muffinvormpjes en bak de muffins gaar in ongeveer 35 minuten in de voorverwarmde oven. De muffins zijn klaar als een satéprikker en schoon en droog uitkomt. Let op dat je de muffins niet te lang in de oven zet zodat ze niet droog worden. 

Bewaartip: ongeveer 3 tot 4 dagen in een luchtdichte doos of vries er een paar in!

Enjoy!



4 opmerkingen:

  1. Reacties
    1. Vind ik een lastige omdat de eigenschappen net even wat anders zijn en ik tot nu toe eigenlijk altijd amandelmeel gebruik bij bakken. Maar ik ben even op onderzoek uitgegaan en in andere recepten zie ik steeds dezelfde hoeveelheid meel als ik hier heb gebruikt dus ik zou zeggen doen!

      Verwijderen
    2. Oh super, bedankt!
      Heb al heel wat recepten van je gemaakt en ze zijn tot nu toe allemaal lekkerrrrrr!

      Verwijderen
    3. Super leuk om te horen en heel blij dat alle recepten tot nu toe bevallen! :)

      Verwijderen