Hotspot: SLA

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zo ver, ik ging eten bij SLA in Amsterdam! Waarom wil ik daar al tijden zo graag eten? Als eerst omdat Charlotte er altijd erg enthousiast over is! Zeker met hun nieuwe bestelservice waardoor ze een salade op haar werk op de Dam in Amsterdam kan bestellen. Maar zeker ook om het hele concept. Bij SLA kun je terecht voor salades, verse sappen, soepen en snacks die zo lekker zijn dat je vergeet dat het ook nog eens heel erg gezond is.

Wij zaten lekker buiten onze salade op te eten


Je kunt één van de standaard salades kiezen maar ook je hele eigen salade samenstellen. Op dit moment is al het vlees en gevogelte dat wordt geserveerd biologisch, net als de graan-, en zuivelproducten (incl. eieren). Groenten en fruit zijn minimaal 90% biologisch, het bier komt uit de buurt en de biologische wijn is meer dan SLA-waardig. Fairtraide koffie en voor iedereen is water met komkommer of munt beschikbaar.

Binnen is het gezellig en knus en voelt het een beetje alsof je in een kas zit.


Er zijn inmiddels 3 vestigingen in Amsterdam, namelijk op de ceintuurbaan, westerstraat en Claude Debussylaan. Ik was samen met een vriendin eten bij de vestiging op de Ceintuurbaan 149 geopend van 11.00-21.00 alle dagen van de week!

Loop langs de opties en stel zo je eigen salade samen

Omdat de vriendin met wie ik ging in Amsterdam werkt en altijd op de fiets naar haar werk gaat (ze woont iets dichterbij Amsterdam dan ikzelf) besloot ik ook op de fiets te gaan zodat we gezellig samen terug konden fietsen. 16 kilometer heen, 16 kilometer terug. Al met al viel het me mee op mijn fietsje zonder versnellingen. En het was ook nog eens een mooie route! Ik vind het leuk zo door Amsterdam fietsen en het was een goede workout! Eens stukje met de pond is ideaal om even een verplichte break te hebben en daarna weer vol goede moed door te fietsen.


mozzarella salade
Kip met thaise rode curry salade


Oké tijd voor ons eten en was het echt zo lekker als Charlotte altijd roept? JA! Zeker weten, bij far de beste salade die ik ooit in een restaurant heb gegeten. Ik koos voor een buffelmozzarella salade met rucola, amaranth met safraan, pompoen, tomaat, aubergine, basilicum, pompoen- & pijnboompitjes. Heerlijk fris! Echt perfect voor met het mooie weer. Milou koos voor de kip met thaise rode curry salade waar onder andere veldsla, azukibonen, zoete aardappel, courgette, broccoli, koriander, cashew- & pecannoten in zaten. Beide hadden we een orange juice erbij besteld gemaakt van wortel, ananas, appel en citroen. Genieten dus! SLA is zeker een aanrader! Een ontzettend leuke en relaxte sfeer, vriendelijke personeel en overheerlijk eten. 

Wil je meer informatie over SLA? Neem dan een kijkje op hun website: http://ilovesla.com/ 

Boven de bar hangt het menu. Onder zie je de juicers waar de sappen mee worden gemaakt!


De counter van bovenaf

Geen opmerkingen:

Een reactie posten