De ingrediënten voor 25 balletjes:
- 400 gram kipgehakt
- 3 bos- of lente-uitjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 ei
- 60 gr (ongeveer 2 sneetjes) spelt brood
- 1 tl sesamzaadjes
- 1 tl chilipoeder
- 1 tl komijnzaad
- 1 tl gedroogde koriander
- Zout & Peper
- Olijfolie
De ingrediënten voor de dip:
- 250 ml biologische passata
- 1 tl gedroogde oregano
- 1 tl gedroogde basilicum
Bereiding:
- Snijd de uitjes in dunne ringetjes en doe 2 sneetjes speltbrood in de keukenmachine zodat je fijne broodkruimels krijgt.
- Mix in een grote kom het kipgehakt, de gesneden uitjes, geperste teentjes knoflook, broodkruimels, koriander, komijnzaad, chilipoeder, snufje zout & peper en het ei totdat het een goed gemengd geheel is. Zet de kom in de koelkast voor 30 minuten zodat het gehakt alle heerlijke smaken goed op kan nemen.
- Na 30 minuten haal de kom weer uit de koelkast en rol je er 25 ballen van. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan op matig vuur en bak de balletjes gaar en goudbruin in 10 minuten; afhankelijk van de grootte van de ballen. Houdt ze dus goed in de gaten omdat als je ze te lang bakt ze droog worden en dat willen we natuurlijk niet. Draai ze vaak zodat alle kanten meerdere keren aan de beurt komen!
- Ondertussen verwarm je de passata met de gedroogde kruiden in een koekenpan. Wanneer de ballen klaar zijn leg je ze op een schaal of groot bord met de dip in het midden en aanvallen maar!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten