Madras Kip Curry

Tijd voor weer eens een nieuw curry recept! Bomvol smaak, gezond en zo op tafel.


Tijd: 25 minuten

De ingrediënten voor 3 porties:

  • 250 g bruine basmati rijst
  • 2 kipfilets
  • 300 g bloemkool
  • 1 rode paprika
  • 2 witte uien
  • 200 g doperwten
  • 400 ml kokosmelk
  • 1 kipbouillonblokje
  • 3 tl madras curry pasta
  • Zout & peper
  • Olijfolie

Bereiding:
  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Stoom de bloemkoolroosjes in 8 minuten gaar. 
  2. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan op matig tot hoog vuur. Snijd de kip in kleine stukjes en bak in 8 minuten gaar in de pan. Snijd ondertussen de ui en de paprika en doe deze na een paar minuten bij de kip. 
  3. Als de kip gaar is doe je de kokosmelk, het verkruimelde kipbouillonblokje en de madras curry pasta erbij en breng je het geheel aan de kook. Kook zo'n 10 minuten. Doe dan de bloemkool en doperwten erbij en verwarm 3 tot 5 minuten mee.
  4. Breng op smaak met zout & peper en serveer de curry op de rijst.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen