Mini Kippentaartje

Gisteravond kwam Charlotte gezellig eten. De tijd vloog weer voorbij wat altijd een goed teken is! Omdat de ovenpannetjes van vorige week mij erg goed bevallen waren en het ook nog eens gezellig eten is besloot ik deze vandaag weer te maken! Het plan was eigenlijk om alleen de champignons hetzelfde te maken en daarbij 2 anderen, maar ik was de kokosmelk vergeten... dus geen indiase visurry maar weer de gestoofde vis. Maar wel een nieuw overheerlijk kippentaartje erbij!



Tijd: 30 minuten

De ingrediënten voor 2 pannetjes:

  • 2 plakjes filodeeg
  • 1 kipfilet van ongeveer 150 g
  • 500 ml kippenbouillon (van een blokje)
  • 2 eieren
  • 100 ml soya kookroom
  • 1 takje verse rozemarijn
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 30 g geraspte kaas
  • Peper & Zout
  • olijfolie

Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Maak de kippenbouillon en snijd de kip in reepjes. Kook de kip in 10 minuten gaar in de bouillon.
  3. Bestrijk ondertussen de plakjes filodeeg lichtjes met olijfolie en ook de binnenkant van de ovenpannetjes. Leg de plakjes filodeeg in de pannetjes en druk goed in de hoeken aan. Laat de rest over de rand hangen.
  4. Verdeel de kip en de in reepjes gesneden zongedroogde tomaatjes over de 2 bakjes.
  5. Klop 2 eieren met 100 ml room en roer de geraspte kaas en in kleine stukjes geknipte rozemarijn blaadjes erdoorheen. Schenk over de vulling en vouw het deeg nonchalant terug zodat het niet meer over de rand hangt. 
  6. Bak ze zonder deksel in 20 minuten goudbruin en gaar.

Eetsmakelijk!






Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen