Mozzarella Salade

Tijd voor een nieuwe salade! Gisteren heeft mijn vader hun oude 5-pits gasfornuis in mijn keuken geïnstalleerd. Super blij ben ik hiermee en zeker met de wokbrander. Dus deze moest natuurlijk gelijk gebruikt worden! En wel om de restjes van de aubergine te grillen en pijnboompitten te roosteren zodat ik deze vandaag heerlijk door mijn salade kon doen. Niet het meest spannende, maar goed. Deze week zal het gasfornuis sowieso weinig gebruik gaan worden omdat vandaag mijn Oma jarig is en ik dus daar ga eten. En dinsdag, donderdag en vrijdag zal ik restjes uit de vriezer eten. Waarom? Punt 1: om kosten te besparen; mijn laptop is kapot gegaan en moet natuurlijk vervangen worden. Punt 2: mijn vriezer moet echt eens ontdooit worden en daarvoor moet deze eerst leeg gegeten worden.Tijd: 15 minuten

De ingrediënten voor 1 portie:

 • 1 krop mini romaine sla
 • 1/3 aubergine (ik had een restje gebruikt, meer is natuurlijk altijd lekker)
 • 8 cherry tomaatjes
 • een halve komkommer
 • 3/4 bol mozzarella
 • 1 el geroosterde pijnboompitten
 • dressing: 2 el extra vierge olijfolie, 1 el balsamicoazijn
 • Olijfolie
 • Peper en Zout

Bereiding:
 1. Snijd de aubergine in dunne (maar niet te dunne) plakken. Leg deze op je werkblad en bestrijk met een dun laagje olijfolie en peper en zout aan beide kanten. Zet een grilpan op hoog vuur en wanneer de pan goed warm is gril je de aubergine zo'n 5 minuten per kant. Pas op dat deze niet verbrand en draai om voordat ze zwart worden.
 2. Snijd ondertussen alle andere ingrediënten en rooster de pijnboompitten. Meng de dressing in een klein bakje en doe alles bij elkaar als je gaat eten.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten