Ovenpannetjes!

Tijd geleden heb ik in de aanbieding een aantal mini ovenpannetjes/stoofpannetjes gekocht. Voornamelijk omdat ze er zo leuk uitzagen ;) Maar ik vandaag heb ik er dan eindelijk eens avondeten in gemaakt. Al eerder heb ik ze gebruikt voor gebakken havermout en eieren tijdens de lunch en ik gebruik ze vaak ook om dingen in te serveren maar nu werd het tijd om er echt in te koken. En jeetje wat was dat lekker!! En ook nog eens makkelijk, dit ga ik zeker vaker doen en ik kan nu al niet wachten om weer nieuwe combinaties te bedenken.

Vandaag een Italiaanse visstoof, mosselen met kaas en champignons met kaas. Allemaal super lekker maar de laatste toch favoriet! In totaal ben ik zo'n 15 minuten bezig geweest met voorbereiden en dan komt de oventijd er nog bij maar die wisselt per pannetje! De oven moet voor alle pannetjes voorverwarmd worden op 180 graden Celsius.

 Ik heb de pannetjes geserveerd met een paar stukjes brood en zelfgemaakte kruidenboter. Wow die is lekker! Veel beter dan dat je hem in de winkel koopt want nu weet je precies wat je erin doet.


































Zelfgemaakte kruidenboter

De ingrediënten:
  • 75 g roomboter op kamertemperatuur
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • zout & peper

Bereiding:
  1. Meng simpelweg de boter met de gehakte peterselie, een geperst teentje knoflook en peper & zout totdat het goed verdeeld is. Zorg er wel voor dat de roomboter op kamertemperatuur is anders wordt het een beetje lastig mengen.




Champignons gegratineerd met kaas


Tijd: 15 minuten in de oven

De ingrediënten voor 2 pannetjes:

  • 150 g champignons
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine witte ui
  • 100 ml groentebouillon (van een blokje is prima)
  • 1 tl zelfgemaakte kruidenboter
  • 1 el vers gehakte peterselie
  • 2 el geraspte 30+ kaas
  • 2 el geraspte Parmezaanse kaas
  • Olijfolie

Bereiding:
  1. Verhit een flinke scheut olijfolie in een koekenpan op matig vuur en fruit 1 geperst teentje knoflook gedurende 1 minuut. Snijd ondertussen snel de champignons in partjes en de versnipper de ui. Doe deze bij de knoflook in de pan en bak zo'n 5 minuten.
  2. In de tussentijd maak je de groentebouillon en vergeet je niet te roeren.
  3. Doe na 5 minuten 100 ml groentebouillon bij de champignons in de pan en laat op hoog vuur nog 3 minuten inkoken. Ook hier weer goed blijven roeren.
  4. Vet 2 ovenpannetjes in met olijfolie en verdeel het mengsel over 2 pannetjes, roer per bakje een 1/2 el peterselie erdoorheen en verdeel de kruidenboter over de pannetjes. Bestrooi elk bakje eerst met een eetlepel geraspte 30+ kaas gevolgd door een eetlepel geraspte Parmezaanse kaas.
  5. Bak zonder deksel zo'n 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175-180 graden.

Enjoy!



................................................................................................................


Italiaanse gestoofde vis


Tijd: 25 minuten in de oven

De ingrediënten voor 2 pannetjes:

  • 1 pangasiusfilet
  • 300 ml tomatenblokjes
  • 1 opscheplepel prei
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 zoete punt paprika
  • handvol verse basilicum
  • Olijfolie

Bereiding:
  1. Snijd een prei in stukjes en bak hier ongeveer 1 opscheplepel van in een scheutje olijfolie met 1 geperst teentje knoflook gedurende zo'n 3-5 minuten. 
  2. Vet 2 ovenpannetjes in met olijfolie en snijd ondertussen de vis en paprika in stukjes. Doe deze alvast in het pannetje. Doe de prei hierbij en 150 ml tomatenblokjes per bakje. Scheur wat verse basilicum en roer dit erdoorheen. 
  3. Zet ze met de deksel erop zo'n 25 minuten in een voorverwarmde oven op 175-180 graden Celsius. Check of de vis gaar is want dan zijn ze klaar.

Eetsmakelijk!






Mosselen gegratineerd met kaas


Tijd: 15 minuten in de oven

De ingrediënten voor 2 pannetjes:

  • 100 g gekookte mosselen (uit de diepvries - wel ontdooit)
  • 2 opscheplepels prei
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml groentebouillon
  • 1 tl zelfgemaakte kruidenboter
  • 2 el geraspte 30+ kaas

Bereiding:
  1. Bak de prei met 1 geperst teentje knoflook in een scheutje olijfolie gedurende zo'n 3-5 minuten. Doe dan de groentebouillon erbij en laat 3 minuten in koken. 
  2. Vet 2 ovenpannetjes in met olijfolie en verdeel de gekookte mosselen over de pannetjes. Giet er dan het prei mengsel met de overgebleven bouillon in. Bestrooi met geraspte kaas en zet zonder deksel 15 minuten in een voorverwarmde oven op 175-180 graden Celsius.

Yummy!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen