Snelle & Budget Maaltijd: Couscous

Vanavond was het tijd voor een couscous. Een snelle maaltijd en dit keer ook heel erg budget want ik heb gebruik gemaakt van de restjes die ik nog in de koelkast had liggen. Maar door toevoeging van wat knoflook en verse kruiden is het altijd een smaakvolle maaltijd! Zelf gebruik ik altijd spelt couscous. En goed nieuws, deze is nu ook gewoon verkrijgbaar bij de AH in het schap bij de rijst! Ideaal dus en ik ben blij dat de goede en gezonde producten ook steeds meer toegankelijk worden voor het grote publiek!



Tijd: 10 minuten

De ingrediënten voor 1 portie:

  • 100 g spelt couscous
  • 1/4 courgette
  • 1/2 zoete punt paprika
  • 1 witte ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 g feta kaas
  • 4 gedroogde spaanse vijgen
  • verse basilicum blaadjes
  • Olijfolie
  • Extra vierge olijfolie
  • Klein klontje roomboter
  • Zout & Peper

Bereiding:
  1. Kook de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Die ik heb is super snel en binnen een paar minuten klaar. Wanneer de couscous aan het einde moet wellen roer ik er altijd een klein klontje roomboter doorheen voor extra smaak en dat maakt hem ook lekker smeuïg. 
  2. Snijd de ui en courgette in stukjes en bak deze zo'n 6 minuten op matig tot hoog vuur in een scheutje olijfolie met de geperste teentjes knoflook. Breng op smaak met zout en peper. Snijd dan de paprika en doe deze na 2 minuten erbij.
  3. Snijd de feta en vijgen in blokjes en scheur de basilicumblaadjes.
  4. Wanneer de groenten en couscous klaar zijn roer je dit door elkaar heen met 1 el extra vierge olijfolie. Serveer met de feta, basilicum blaadjes en vijgen eroverheen gesprenkeld. 

Eetsmakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen