Zoete Aardappel Stamppot (V)

Vanavond is het tijd voor Nederland - Costa Rica!!! Zondag heb ik tijdens de wedstrijd zoete aardappelburgers gegeten en toen hebben ze gewonnen dus ik dacht vanavond moet er weer een oranje gerecht op tafel! Beetje bijgelovig mag ;) Recept is oorspronkelijk van Uit Pauline's Keuken met een kleine wijziging.

Het is een makkelijk en snel gerecht met perfecte smaakcombi.



Tijd: 15 minuten

De ingrediƫnten voor 1 portie:

  • 2 zoete aardappels (ongeveer 300 gram)
  • Handvol rucola
  • 3 zongedroogde tomaatjes
  • 50 g feta kaas
  • 1 tl zoete paprikapoeder
  • Peper & Zout

Bereiding:
  1. Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke stukken van zo'n 3 centimeter. Kook ze met wat zout in 10 minuten gaar.
  2. Snijd ondertussen de rucola grof, de zongedroogde tomaatjes in stukjes en de feta kaas in blokjes.
  3. Giet de aardappelen af wanneer deze klaar zijn. Strooi de zoete paprika poeder eroverheen en peper en zout en stamp tot een mooie stamppot. Roer de rucola en zongedroogde tomaatjes erdoorheen. Serveer met de feta kaas bovenop.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen