Slowjuicer en 4 Sap-Recepten

Ik ben gek op sapjes en smoothies, maar helaas liet ik tijdens mijn verhuizing mijn sapcentrifuge uit mijn handen vallen.Ik twijfelde, zal ik een nieuwe sapcentrifuge kopen of zal ik gaan voor een slowjuicer? Ik besloot mijzelf eerst maar eens te verdiepen in het slowjuicen, want waarom kiezen mensen voor een slowjuicer? 

Een traditionele sapcentrifuge maakt gebruik van een scherpe rasp die op zeer hoge snelheid ronddraait (tot wel 20.000 toeren per minuut). Hierbij mengt zich zuurstof in het sap, waardoor deze al binnen enkele minuten begint te oxideren. Je herkent dit proces aan de verkleuring en het scheiden van vaste en vloeibare delen in het sap.

Een slowjuicer past kneuzende, malende en persende handelingen toe op de groente en het fruit, waardoor enzymen en voedingsstoffen beter behouden blijven. Het is vergelijkbaar met het koud persen van olijfolie of het kauwen door een gebit. Het resultaat is ‘levend sap’: vruchtensap dat bol staat van essentiële voedingsstoffen en levende enzymen.
Met een slowjuicer pers je sap van een onvergelijkbare kwaliteit. De hoge opbrengst betekent niet alleen meer sap dan met bijvoorbeeld een sapcentrifuge, maar ook behoud van meer voedingsstoffen en enzymen. Een slowjuicer kan zowel harde als zachte groente- en fruitsoorten persen, en scheidt het pulp volledig van het sap. Je maakt dus gemakkelijk een supergezond wortel- of komkommersapje. Er kwam op de facebook van de Tarwegrasskoning een geweldige aanbieding voorbij van de JuiceMe slowjuicer, ik twijfelde geen moment en bestelde hem direct!
Ik was dan ook ontzettend blij dat hij een paar weken later binnen kwam, weken zonder sapjes kan niet! Ik sloot via de Tarwegrasskoning een tarwegras abonnement af, dat houd in dat ik elke woensdag vers biologisch tarwegras binnen krijg. Tarwegras is een kleine plant die vrij snel groeit en die zich uiteindelijk ontwikkeld tot de tarwe die we kennen voor het maken van meel. Het telen van deze plant duurt niet lang en hij kan dus vrij snel worden geoogst. Het bijzondere van deze plant is dat hij een unieke samenstelling heeft en hierdoor eigenlijk alles bevat wat het menselijk lichaam nodig heeft.Je kunt het zien als een soort van “super alles-in-1 groente”. Ik gebruik meestal dagelijks 1 hand tarwegras in mijn sapje. 

De JuiceMe slowjuicer is handig in gebruik, makkelijk schoon te maken en kan werkelijk alles persen tot sap.Ik ben dus ontzettend blij met de keuze die ik gemaakt heb en raad het iedereen aan! Ook leuk om te weten is dat je de pulp kan gebruiken voor bijvoorbeeld een salade maar ook voor het bakken. Denk hierbij aan een appel cake of carrotcake! 


Hierbij mijn 4 favoriete sapjes (voor 1 persoon): 


Vitamine C bom

- 6 wortels
- 3 sinasappels
- 1 appel 
Fruitig weertje

- 1 grapefruit
- 2 appels
- Grote hand aardbeien 
Paarse cocktail


- 2 rode bietjes
- 2 appels
- hand tarwegras Green monster


- 3 wortels
2 sinaasappels
- 1 appel
- 1/3 komkommer
- hand tarwegras Op dit moment doe ik aan een 9 daagse detox waarvan ik 3 dagen alleen maar sapjes drink. Benieuwd hoe dit mij afgaat? Hou de website in de gaten!

 

5 opmerkingen:

 1. Ben je nog steeds tevreden? Ik wil er ook 1 kopen, maar twijfel nog bij een JuiceMe.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik was erg onder de indruk van de JuiceMe. Voor dit bedrag kan je eigenlijk geen betere juicer kopen. Althans, ik weet nog niet hoe de duurzaamheid van deze slowjuicer is. Maar zo na hem live in actie te hebben gezien, lijkt het een zeer degelijk apparaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Voor mij is deze slowjuicer nieuw, ik ga hem dus zeker ook even uitproberen. Ben je er ondertussen nog even tevreden van?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Kan je er bv noten olijven of spinazie in persen?
  Zie bij slowjuicers 150 200 of 400 watt staan.
  Wat is het verschil?is 400 het best?

  BeantwoordenVerwijderen