Hoe doe ik dit? Nou allereerst door vaak een goed gevulde salade te eten tijdens de lunch. Maar ook door 's middags te snacken op tomaatjes, wortels en paprika. Verder doe ik met het avondeten altijd extra veel groenten door mijn gerechten. Ook als ik een recept maak uit bijvoorbeeld een kookboek doe ik meer groente erin. Heerlijk!
Het recept voor deze overheerlijke lunch salade:
Tijd: 10 minuten
De ingrediënten voor 1 lunchsalade:
- 75 g veldsla
- 150 g boontjes
- 100 gram tomaatjes
- 1/4 komkommer
- 2 wortels
- ongeveer 100 gram gerookte kip
- 1 tl kappertjes
Voor de dressing:
- 1 flinke el biologische mayonnaise
- 2 el extra vierge olijfolie
- 1 el witte wijn azijn
- peper
Bereiding:
- Snijd de uiteinden van de boontjes, halveer ze en kook ze in 6-8 minuten gaar in licht gezout water.
- Scheur ondertussen de veldsla en leg dit op een groot bord. Snijd de tomaat in vieren (ik heb een mix van cherrytomaatjes en tasty trostomaten gebruikt), de komkommer in stukjes en rasp de wortel. Leg dit allemaal bovenop de sla.
- Snijd de gerookte kip in plakjes en meng de ingrediënten voor de dressing tot het één glad en vloeibaar geheel is.
- Giet de boontjes af en doe door de sla. Leg de kipplakjes bovenop, besprenkel met de dressing en 1 eetlepel kappertjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten