Vegetarische Enchilada's



Voor vandaag had ik iets nieuws op de planning. Of eigenlijk een oude favoriet (wrap met kaas uit de oven) in een nieuw en vegetarisch jasje geïnspireerd door de Allerhande. Uit eindelijk zo goed als alles anders gedaan, maar het idee om enchilada's te maken met bonen kwam daaruit en wat was het super lekker!

Het recept voor 2 personen:


Tijd: 25 minuten

De ingrediënten:

  • 6 volkoren wraps
  • 1 blikje kidneybonen (160 gram)
  • 1 blikje linzen (160 gram)
  • 1 blikje mais (160 gram)
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1/2 aubergine
  • 150 g champignons
  • 2 rode uien
  • 3 tomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1/2 tl chilipoeder
  • 100 g geraspte oude kaas
  • Olijfolie
  • Zout & Peper


Bereiding:
  1. Verwarm de oven voor op 175-180 graden Celsius.
  2. Verwarm 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan op matig tot hoog vuur. Snijd de ui in stukjes en de champignons in plakjes. Doe de geperste teentjes knoflook bij de hete olie in de pan samen met de ui en champignons. Snijd dan de aubergine en doe erbij wanneer deze gesneden is. Hetzelfde doe je met de paprika's. Voeg dan ook de kruiden toe en breng op smaak met zout en peper. 
  3. Snijd dat de tomaten in stukjes en doe tegelijkertijd met de mais, linzen en kidney bonen in de pan en laat nog zo'n 2 minuten bakken op matig vuur. 
  4. Leg de wraps op het aanrecht en beleg ze met de vulling. Vouw dubbel en zet vast met een prikker. Vet een ovenschaal in met olijfolie, leg de wraps daar in. Strooi de geraspte kaas erover en zet zo'n 15 minuten in de oven. Serveer eventueel met een frisse salade of salsasaus.

Eetsmakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen