Zalm Spaghetti

Na een gezellige lunch gister in Amsterdam, een drukke dag met werk was het tijd voor een snelle maar zeer smakelijke pasta! Heel luxe, maar dit was de enige avond dat ik deze week hoefde te koken! Ook wel eens erg lekker.



Het recept voor 1 persoon:



Tijd: 15 minuten

De ingrediënten:
  • 75 gram volkoren (spelt) spaghetti
  • 100 g gerookte zalm
  • 125 ml creme fraiche
  • 1 schaaltje cherry tomaatjes uit de oven
  • 150 g kastanje champignons
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 g geraspte Parmezaanse kaas
  • Zout & Peper
  • Olijfolie
  • Optioneel: Sla ter garnering

Bereiding:
  1. Begin met het maken van de cherrytomaatjes. Klik hier voor het recept.
  2. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Snijd de champignons in partjes en versnipper de ui. Verwarm een scheutje olijfolie in een hapjespan op matig tot hoog vuur, voeg 2 geperste teentjes knoflook toe en bak hierin de ui en de champignons. 
  3. Snijd de zalm in reepjes en doe deze samen met de creme fraiche, de helft van de geraspte parmezaanse kaas, peper en zout bij de champignons in de pan. Draai het vuur laag en laat het even doorwarmen. 
  4. Serveer de saus op de pasta met daarbovenop weer de cherrytomaatjes. Garneer eventueel met wat sla en serveer met de rest van de geraspte Parmezaanse kaas.

Eetsmakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen