Zelfgemaakte Gezonde Fruit Ijslolly's!

Dit weekend was het heerlijk zonnig! En eindelijk heb ik dan toch zelf vormpjes aangeschaft om ijslolly's mee te maken. De perfecte gezonde snack voor in de zomer. Ik heb mijne gescoord bij de AH maar ze verkopen ze ook bij de Xenos, Blokker en Ikea.
Ik heb 2 versies gemaakt met 1 bakje rood zomerfruit uit de diepvries bij de AH. Ik dacht eerst even uitproberen voordat ik al mijn net gekochte verse fruit erin stop en ik het helemaal niks blijk te vinden. Maar je kan dit natuurlijk maken met elk soort (vers) fruit wat je lekker vind en in het seizoen is.
Het recept voor 3 fruit ijslolly's:

  • 150 g gemixt rood zomerfruit
  • half glas water
  • sap 1/2 citroen

Mix simpelweg alles in de blender en vul er 3 ijsvormpjes mee.Het recept voor 3 kwark ijslolly's:
  • 100 g gemixt rood zomerfruit
  • Scheutje water
  • 2 tot 3 flinke eetlepels kwark of yoghurt

Ook weer alles blenden in de blender. Ik heb dit gewoon in mijn al 'vieze' blender van de vorige versie gedaan en ook de ijsvormpjes mee gevuld. 

Leg de hele bak zo'n 3 tot 4 uur in de vriezer en genieten maar!


Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten