Zomerse Ricotta Pasta

Zo eindelijk tijd voor weer een nieuwe recept! Het was een super lekkere en zonnige dag en daar hoort natuurlijk een lekker zomerse pasta bij.



Tijd: 15 minuten

De ingrediënten voor 1 portie:

  • 100 g verse pasta gevuld met parmaham van de AH
  • 1 ei
  • 125 g ricotta kaas
  • 40 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 100 g kastanjechampignons
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 venkel 
  • 2 tasty trostomaten
  • 3 cherrytomaatjes
  • handje veldsla
  • Olijfolie
  • Peper & Zout
Bereiding:
  1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een hapjespan op matig vuur. Snijd de champignons in partjes en doe deze samen met 2 geperste teentjes knoflook in de pan. Snijd ondertussen de venkelknol in dunne reepjes en doe deze na een paar minuten bij de champignons en bak 2 minuten mee. Snijd ook de tasty trostomaten in stukjes en verwarm deze kort mee.
  3. Klop in een kom het ei met de ricotta en 30 g geraspte Parmezaanse kaas en verse peper tot één geheel. Giet de pasta af en houd een kopje kookvocht apart. Doe het groente mengsel bij de pasta in de pan en roer de saus erdoorheen totdat het goed aan de pasta blijft plakken. Voeg eventueel wat kookvocht toe indien het nog geen smeuïg geheel is. 
  4. Serveer op een handje veldsla en garneer met gehalveerde cherrytomaatjes en wat extra Parmezaanse kaas snippers erbovenop. 

Bon appétit!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen