Chocolade Fudge Bars

Dit weekend zag ik op Instagram deze geweldige chocolade fudge bars voorbij komen op één van mijn favoriete Instagram pagina's: Healthy Always. Die moest ik maken! Al moet ik zeggen dat ik uiteindelijk hele andere verhoudingen heb gebruikt, maar wat zijn ze lekker! Het is lastig om ze in de koelkast/vriezer te laten liggen.Het recept:

De ingrediënten:

  • 300 gram dadels
  • 60 gram cacao poeder
  • 75 gram walnoten
  • 2 el kokosolie
  • handje amandelen

Hoe maak je ze?
  1. Smelt de kokosolie en ontpit de dadels. Doe de dadels samen met de walnoten, cacao poeder en gesmolten kokosolie in je keukenmachine en meng zo'n 2 tot 3 minuten tot het één geheel is geworden.
  2. Snijd de amandelen wat kleiner (eventueel met vijzel) en roer dit met de hand of een lepel door het dadel mengsel. Doe het mengsel in een platte bak bekleed met bakpapier en druk het mengsel plat met je handen of de achterkant van een lepel. Doe de deksel erop en zet een paar uur in de vriezer totdat ze hard zijn. 
  3. Snijd ze dan in stukken van de gewenste grootte (Ik adviseer 8 stukjes) en bewaar in de vriezer (Ik haal er 's ochtends eentje uit die ik bewaar in de koelkast tot ik hem eet die dag).

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten