Gegrilde Kip op een Groente Stapel

2 weken geleden was ik bij vrienden eten en een vriendin had heerlijk gekookt! Dat recept kon ik jullie eigenlijk niet onthouden. Geïnspireerd door Donna Hay zette zij een smakelijke maaltijd op tafel! Die was zo lekker dat ik besloot hem nog een keer te maken zodat ik het recept met jullie kon delen.


Het recept voor 1 persoon:

Tijd: 15 minuten

De ingrediënten:

  • 1 kipfilet
  • 1/2 aubergine
  • 1 rode paprika
  • handje rucola of gemengde sla
  • 1 el citroensap
  • 1/2 tl oregano
  • 1 tl zelfgemaakte groene pesto
  • 1 el mayonaise 
  • Zout & Peper
  • Olijfolie


Bereiding:

  1. Zet een grilpan op hoog vuur. Sla de kip plat met de achterkant van een koekenpan en smeer beide kanten in met peper, zout, het citroensap, de oregano en olijfolie. Gril de kip 3 tot 4 minuten aan beide kanten of totdat deze gaar is maar nog wel lekker mals.
  2. Snijd de paprika in vieren, smeer de stukken in met olijfolie en leg naast de kip op de grillpan. Snijd dan de aubergine in de lengte in plakken van ongeveer 2 millimeter dik, bestrooi met zout en peper en een dun laagje olijfolie en gril 1 tot 2 minuten per kant. 
  3. Maak de pesto in de blender en meng met de mayonaise in een kom. 
  4. Leg het handje rucola op een bord gevolgd door de gegrilde groente en dan de kip met een lekkere eetlepel pesto-mayonaise bovenop.

Enjoy!








Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen