Koolraap Friet

Na mijn heerlijke zoete aardappel friet was het gisteren tijd voor frietjes gemaakt van een vergeten groente: koolraap. Persoonlijk vond ik dat deze meer op patat lijken dat die van zoete aardappel. Ze waren erg lekker en geserveerd met mijn kipburger zonder brood en gegrilde aubergine en paprika. Super combinatie en het ziet er uit als een geweldige cheat meal, maar dat is het helemaal niet! En het gerecht is Paleo proof.



Hoe maak je ze:

  1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Snijd de koolraap in frietjes (of koop een zak gesneden koolraap). Meng de koolraap frietjes per 250 g met 1,5 el olijfolie, 1 tl zoete paprikapoeder, zout en peper. Verspreid ze op de bakplaat bekleed met bakpapier en zet zo'n 30 minuten in de oven. Tussentijds even omkeren.
  2. Let wel op, het worden geen knapperige frieten. Daarom heb ik een 2e batch gemaakt en als je ze 60 minuten op 190 graden bakt worden ze iets knapperiger!

Enjoy!



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen