Hardloopschoenen: Nike Lunarglide 6.0

Ik was hard toe aan nieuwe hardloopschoenen en ik mocht van mijn ouders alvast voor mijn verjaardag nieuwe schoenen uitzoeken! Lucky girl, I know. Dus ik hop naar de Runnersworld in Zaandam gewapend met mijn oude schoenen op zoek naar nu een wat hipper paar. Want laten we eerlijk wezen, hardloopschoenen hebben er nooit mooi uit gezien. Maar daar is eindelijk verandering in aan het komen en ik kan zeggen dat ik nog nooit zo'n mooi paar hardloopschoenen heb bezit dan deze.



Maar ik ben dus in al mijn enthousiasme na het kopen van de schoenen gelijk naar huis gefietst en heb de schoenen uitgepakt en vol trots midden op de tafel gezet, helemaal vergeten het officiële 'unboxing moment' vast te leggen. Maar goed, ik heel blij ben met mijn neonroze paar, maar ze zijn er voor de mensen die iets minder willen opvallen ook in andere kleuren verkrijgbaar. Het is al weer de 6e versie in de Lunarglide serie.

Buiten dat ze er geweldig uitzien, zitten ze ook nog eens super en beter dan elke andere schoen ooit te voren. De Nike LunarGlide. Het is een robuuste schoen die mij de stabiliteit geeft die ik nodig heb, maar toch zien ze er vrouwelijk uit (niet alleen door de kleur). Over het geheel genomen zijn het stevige en stabiele schoenen. Nou denk je dan gelijk, die zijn zwaar, maar juist het tegendeel is waar, ze zitten heerlijk licht aan mijn voeten en het is een comfortabele schoen.



Vanaf het moment dat ik de schoenen aan heb passen ze perfect aan mijn voeten en wordt het als het ware echt een verlengstuk en ik er dus veel vloeiender in kan bewegen. Er zit extra versteving bij de hiel wat zorgt voor de extra ondersteuning die ik nodig heb en dat maakt dan ook dat de schoenen heerlijk stabiel zitten. Ze zitten verder heerlijk zacht aan mijn voeten en hebben een hele fijne demping. Kortom, het is een stabiele schoen op de hak, maar heeft wel een zeer soepele afrol op de voorvoet. Ideaal dus voor zowel korte als lange afstanden en voor Bootcamp!

Ik gebruik mijn schoenen namelijk altijd eigenlijk alleen puur voor Bootcamp 2 keer in de week omdat ik veel last heb gehad van een knieblessure en ik daardoor niet meer kon hardlopen. Na hardlopen was het immers altijd erger. Maar na 2 keer gebootcamp te hebben op deze heerlijke schoen zat ik afgelopen vrijdag vol energie en besloot ik mij toch maar weer eens te wagen aan een kort rondje rennen in het recreatiegebied de Jagersplas gelijk achter mijn huis, mijn achtertuin als het ware. Niets is zo motiverend als nieuwe sportkleding of schoenen!


Pas na 5 kilometer begon ik last te krijgen van mijn knie, en ja dat is voor mij geweldig! Normaal heb ik na een uurtje Bootcamp al last als we veel gerend hebben. De dag erna heb ik helemaal geen last meer en ik kan dan ook niet wachten om er zo meteen weer op te gaan Bootcampen. Want voor zover het nog niet duidelijk was, door de stabiliteit zijn ze hier ideaal voor, zeker met al het springen wat we doen. 

Maar eerst is het tijd voor een heerlijk ontbijtje en op zaterdagochtend is dat bijna altijd een lekker schaaltje havermout. En nee, ik kon het niet laten om de Nike Lunarglides erbij op de foto te zetten.

Liefs,
Debbie

Geen opmerkingen:

Een reactie posten