Pittige Kip Pasta

Geïnspireerd door één van de maaltijden uit mijn Hello Fresh Box besloot ik vanavond weer eens een nieuw pasta recept te maken! Voor 4 personen wel te verstaan, want dan kan ik mooi 3 porties invriezen, scheelt weer koken de komende 3 weken én als ik echt geen zin heb, is er altijd een gezonde maaltijd op voorraad.


Het recept voor 4 personen:


Tijd: 15 minuten

De ingrediënten:

  • 300 gram spelt of volkoren pasta
  • 2 grote kipfilets
  • 700 ml passata
  • 3 bosuitjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/2 rode peper
  • 250 g champignons
  • 2 uien
  • 8 takjes tijm
  • 2 el balsamico azijn
  • 1 el zoete paprika poeder
  • Zout & Peper
  • Olijfolie

Bereiding:
  1. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Versnipper de ui, snijd de champignons in plakjes en de kip in kleine stukjes. Verwarm een flinke scheut olijfolie in een hapjespan op matig tot hoog vuur en bak hierin de 2 geperste teentjes knoflook, ui, champignons en kip zo'n 6 tot 8 minuten. Verwijd de zaadlijsten uit de rode peper, snijd in kleine stukjes en doe na 2 minuten erbij in de pan samen met de eetlepel zoete paprika poeder. 
  3. Ondertussen snijd je de bosuitjes in ringetjes. Doe dan het grootste gedeelte van de uitjes, samen met de passata en de balsamicoazijn bij de kip in de pan, rits de tijmblaadjes van het takje, roer goed door de saus en laat zo'n 5 minuten pruttelen. Breng op smaak met zout en peper en serveer de saus op de pasta. Besprenkel met de rest van de bosuitjes en je kunt aanvallen!

Eetsmakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen